(VIDEO) Ne na Natašo Pirc Musar, od sinoči bodite pozori in glejte, kaj bo naredil Anže Logar – Kakšne načrte ima z njim Janez Janša? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ne na Natašo Pirc Musar, od sinoči bodite pozori in glejte, kaj bo naredil Anže Logar – Kakšne načrte ima z njim Janez Janša?

(VIDEO) Ne na Natašo Pirc Musar, od sinoči bodite pozori in glejte, kaj bo naredil Anže Logar – Kakšne načrte ima z njim Janez Janša?

Ironija zgodovine ali kaj drugega? Težko je reči, ampak sinoči sem se spomnil, da sva pred 20-timi leti z Natašo  takrat še Pirc  vodila ključno soočanje med predsedniško kandidatko Barbaro Brezigar in Janezom Drnovškom.

Brezigarjeva, čeprav je procentualno dobila manj od Logarja v absolutnih številkah pa več, kot Anže Logar,  je bila  na pragu tega, da bi postala prva ženska predsednica. Na koncu je zmagal Janez Drnovšek.

Spomnim se, da je bila Pirčeva  do Brezigarjeve še posebej “pasja” ali kot bi danes rekli danes, ko je potrebno biti posebaj pozoren na sovražni govor,  “ji ni bila preveč naklonjena”. Ne spomnim se točno, potrebno bi bilo potegniti oddajo iz arhiva Pop TV-ja, mislim pa , da so bila za Brezigarjevo usodna vprašanja glede njenih odločitev, kot tožilke, o  aferi Depala vas.
Osebno vem samo to, da je Bila Brezigarjeva zelo jezna, ne samo na Pirčevo,  ampak tudi name, kot sovoditelja soočanja in ker je bila potem mastermind tožilstva, sem kasneje dobil “polno porcijo”. Ampak pustimo zgodovino..

Med sodelavci v novinarskih vrstah je že takrat veljalo, da je Nataša dobesedno buldožer, oziroma bolje valjar in da je ni  ni preveč dobro ovirati na njeni poti. Ko je bila še novinarka je med kolegi krožila urbana legenda, da je v študentskih časih hotela biti stevardesa na avionu.

Ko je prišla na Adrio so ji povedali , da stevardesa ne more postati, ker pač…Vendar je to ni ustavilo, ker je na Adrii niso sprejeli, je postala stevardeso na Croatia Airlines ali ne vem kako se je takrat imenovala. “Če si Nataša nekaj želi, potem to tudi dobi”. To so verjetno vedeli tudi njeni podporniki, med drugim tudi Milan Kučan, ki je na začetku morda še malo okleval s podporo, vendar je kmalu tudi sam spoznal, da je vsak upor proti temu, da  Nataša postane predsednica, brezmiseln.

To je spoznal v predsedniški kampanji  tudi njen predsedniški tekmec Anže Logar. Logar je včeraj dobil preko 400,000 glasov in če ste ga sinoči pozorno poslušali, je napovedal “nekaj velikega” oziroma, da je to šele začetek neke poti. Ali če parafraziram, “ni še konec, ne, to začetek je….”.

Ker se Janez Janša sinoči ni pojavil  v gostilni pri Slamiču in tako razočaral novinarje in javnost, ki je pričakovala njegovo izjavo ali pa vsaj tvit, so se takoj sprožila ugibanja  o tem, kaj to pomeni.

Nekateri novinarski kolegi so že tuhtali, kaj je v ozadju in kakšne načrte ima Janša  z Logarjem. Mu bo  predal vodenje stranke in postal “stric iz ozadja” oziroma kot muje predlagal  Robert Golob, se bo “politično upokojil”.

Nekateri, bolj skeptični, so bili mnenja , da bo Janša  umaknil Logarju “malo morgen” in da ima pravzaprav z Logarjem drugačen načrte in sicer, da bi lahko Logar ustanovil svojo stranko. “Desni LDS,”,s katerim bi, seveda skupaj z ostalimi strankami na desni, ponovno naskakoval oblast na volitvah.

Zato  bodite od sinoči pozorni, ne toliko na Natašo Pirc Musar, ampak na Anžeta Logarja. Malo je namreč verjetno , da bi Logar delil usodo Barbare Brezigar, ki se je po predsedniških volitvah umaknila iz politike, nazaj na tožilstvo in potem v “razkošje zasebnosti”, če uporabim besede Petra Jambreka.

In za konec še eno opažanje. Ste bili pozorni, kdo je, poleg moža in sina, stal  zraven Nataše Pirc Musar? Urška Klakočar Zupančič, vendar to je že  tema za kakšno drugo zgodbo.

 

COMMENTS

Wordpress (0)