Volitve v ZDA – “Kriva je Melania”- Trump sedaj iščejo krivce in je “še posebej besen zaradi Mehmeta Oza v Pensilvaniji , zato krivi vse, ki so mu ga priporočili, vključno z ženo Melanio Trump” – TOPNEWS.si

Volitve v ZDA – “Kriva je Melania”- Trump sedaj iščejo krivce in je “še posebej besen zaradi Mehmeta Oza v Pensilvaniji , zato krivi vse, ki so mu ga priporočili, vključno z ženo Melanio Trump”

Volitve v ZDA – “Kriva je Melania”- Trump sedaj iščejo krivce in je “še posebej besen zaradi Mehmeta Oza v Pensilvaniji , zato krivi vse, ki so mu ga priporočili, vključno z ženo Melanio Trump”

Potem ko na torkovih volitvah sredi predsedniškega mandata v ZDA ni prišlo do napovedanega republikanskega vala, v stranki rastejo napetosti med bivšim predsednikom Donaldom Trumpom in drugimi. Trump naj bi za polomijo v Pensilvaniji krivil celo svojo soprogo in nekdanjo prvo damo Melanio Trump.

Zmaga demokrata Johna Fettermana proti Trumpovemu kandidatu Mehmetu Ozu je za zdaj edini odvzem senatnega sedeža na volitvah. Trump je vodil aktivno kampanjo za Oza v Pensilvaniji in od daleč, vendar se mu ni izšlo, čeprav je Fetterman pred volitvami doživel kap in je deloval s težavo.

Novinarka New York Timesa Maggie Haberman je tvitnila, da Trump po njenih virih za svoje odločitve krivi Melanio. “Še posebej besen je zaradi Oza in krivi vse, ki so mu ga priporočili, vključno z ženo.”

Besni so tudi na republikancem naklonjeni televiziji Fox News, kjer komentatorji sedaj brez strahu ponavljajo to, kar je bilo znano vsem. Namreč, da je Trump izbral in podpiral kandidate, ki niso bili izvoljivi izven zveznih držav, ki niso povsem republikanske.

Ker ni prišlo do republikanskega rdečega vala, sedaj iščejo krivce in Trump, ki je pred volitvami zagotovil, da bo za vse zmage zaslužen sam, za vse poraze pa bodo krivi drugi, postaja vse bolj pripraven za to.

Med drugim zato, ker je zadnji konec tedna pred volitvami celo skušal razglasiti predsedniško kandidaturo na prihodnjih volitvah, kar je k udeležbi na volitvah prepričalo več dodatnih demokratskih volivcev.

Televizija CNN poroča, da je Trump izjemno jezen in da kriči na vse okoli sebe ter išče nekoga, da nanj zvali krivdo. Najbolj pa ga boli velika zmaga Rona DeSantisa na Floridi za nov guvernerski mandat. DeSantis je sedaj najmočnejša republikanska alternativa Trumpu za predsedniško kandidaturo na volitvah leta 2024.Nekateri konservativci na družbenih medijih pozivajo stranko, da se znebi Trumpa.

 

Ron DeSantis je novi vodja republikanske stranke, poroča Fox News.”Največji zmagovalec vmesnih volitev je bil Ron DeSantis. Največji poraženec je bil Donald Trump”. Trump pa o DeSantisu pravi: “Če je kandidiral, vam bom povedal stvari o njem, ki ne bodo preveč laskave. O njem vem več kot kdorkoli razen morda njegove žene, ki v resnici vodi njegovo kampanjo.« Po mnenju Trumpa bi bila velika napaka, če bi DeSatis leta 2024 kandidal za Belo hišo.

“Imamo najvišjo inflacijo v 40 letih, največji padec realnih plač v 40 letih, največji kriminalni val od 90. let, najhujšo krizo na meji v zgodovini. Imamo Joeja Bidna, ki je najmanj priljubljen predsednik od Harryja Trumana – vse od pojava anket. In ob vsem tem ni prišlo do rdečega vala. To je huda obsodba stranke, našega sporočila volivcem. Izrekli so jasen ‘ne’ republikanski alternativi demokratom,” je na televiziji Fox News zatrdil konservativni strateg in analitik Mark Thiessen.

Thiessen je morda prehitro pokopal svojo stranko, saj se še vedno lahko zgodi, da republikanci prevzamejo tesno večino v senatu in v predstavniškem domu kongresa ter Bidnu zagrenijo zadnji dve leti predsedniškega mandata.

COMMENTS

Wordpress (0)