(V ŽIVO) Predsednik vlade Robert Golob je za danes sklical koalicijski vrh na Brdu pri Kranju – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Predsednik vlade Robert Golob je za danes sklical koalicijski vrh na Brdu pri Kranju

(V ŽIVO)  Predsednik vlade Robert Golob je za danes sklical koalicijski vrh na Brdu pri Kranju

Predsednik vlade Robert Golob je za danes sklical koalicijski vrh na Brdu pri Kranju. Ministri in poslanci bodo razpravljali o aktualnih političnih zadevah. Predstavili bodo dogovore glede zajezitve draginje na ravni EU, pregledali izpolnjevanje zavez iz koalicijske pogodbe, načrtovane zakone in ukrepe ter potek referendumske kampanje.

Prva točka dnevnega reda vrha koalicije, na katerem se bodo popoldne sestali ministri in poslanci, je predstavitev dogovorov za zajezitev energetske draginje na ravni EU. Koalicija bo pregledala tudi načrtovane zakone in ukrepe ter potek referendumske kampanje, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Pregledali bodo tudi izpolnjevanje zavez iz koalicijske pogodbe. Da je to tema, o kateri bo spregovorila tudi sama, je ob torkovem predčasnem glasovanju za predsednika republike napovedala zunanja ministrica in predsednica koalicijske SD Tanja Fajon.

“Ta razprava bo bistveno bolj vsebinska, kot je bila na prvem koalicijskem vrhu, ki je bilo bolj spoznavne narave,” je dejala Fajonova. Veseli pa jo, da so postale te razprave redne.

Kot zadnja je na današnjem koalicijskem vrhu na vrsti razprava poslank in poslancev. V razpravi bi se poslanci lahko dotaknili tudi prihajajočih interpelacij in napovedanega združevanja muzejev s strani ministrice za kulturo Asto Vrečko, ki se ji zaradi tega obeta tudi interpelacija.

Posvet poslancev strank vladne koalicije ter ministrske ekipe o aktualnih političnih zadevah (fototermin na začetku srečanja); predvidoma ob 16.15 izjava za medije; Kongresni center Brdo, Predoslje 39, bomo prenašali v živo na Topnews.si in You Tube kanalu Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)