Ekskluzivno – Zakaj Mihael Karner nikoli več ne bi posloval z Američani, ki so za njim razpisali tiralico in za njegovo glavo še vedno ponujajo pet milijonov dolarjev in kaj točno je povedal včeraj, na predavanju Tax-fin-lexa? – TOPNEWS.si

Ekskluzivno – Zakaj Mihael Karner nikoli več ne bi posloval z Američani, ki so za njim razpisali tiralico in za njegovo glavo še vedno ponujajo pet milijonov dolarjev in kaj točno je povedal včeraj, na predavanju Tax-fin-lexa?

Ekskluzivno – Zakaj Mihael Karner nikoli več ne bi posloval z Američani, ki so za njim razpisali tiralico in za njegovo glavo še vedno ponujajo pet milijonov dolarjev in kaj točno je povedal včeraj, na predavanju Tax-fin-lexa?

“Pozdravljeni vsi. Moje ime je Miha Karner,” je svoj nastop začel  Mihael Karner, t. i. »kralj steroidov«, ki ga s tiralico iščejo ameriške oblasti in ki so za njegovo glavo razpisale pet milijonov dolarjev nagrade. Karner za katerega je ameriška DIA  na tiralici zapisala, da je “oborožen in nevaren” se doma očitno  počuti zelo, zelo varnega,  ker Slovenija z ZDA pač  nima sporazuma o predaji. Da pa ga organom pregona čez lužo ne bi izročil kdo drug, pa Karner države menda ni zapustil že več kot desetletje.

Nekdanji trgovec z zdravili Mihael Karner, ki ga ameriške oblasti iščejo zaradi obtožb o proizvodnji in preprodaji prepovedanih anaboličnih steroidov ter pranja denarja, je včeraj kar 45 minut predaval  na dogodku podjetja Tax-fin-lex.   Približno 30 udeležencem  je Karner predaval o davčnih oazah in na splošno o tem, kako zaščititi premoženje – kot se je izrazil – “zaradi kazenskih ali davčnih postopkov ali pa zaradi bodoče oziroma bivše žene”.

Karner, ki se se je pred leti po aretaciji v Avstriji komaj izognil izročitvi v ZDA, je na  konferenci Poslovna forenzika v organizaciji družbe Tax-Fin-Lex predaval o poslovnih prevarah, natančneje o odpiranju podjetij v davčnih oazah.

Med predavatelji na konferenci so bili sprva  predvideni  notranja ministrica Tatjana Bobnar, ministrica za pravosodje Dominiko Švarc Pipan ter nekdanja predsednika komisije za preprečevanja korupcije Drago Kos in Goran Klemenčič. Vsi štirje so udeležbo odpovedali – ministrici menda zaradi prejšnjih obveznosti in naj njuna odpoved ne bi bila povezana s Karnerjevo prisotnostjo, Drago Kos pa je za medije izjavil, da ga ne bo ravno zaradi Karnerja.

Karner je začel z »dislaimerjem«, da to ni predavanje za kriminalce, temveč predvsem za organe pregona, ki jim je menda pripravljen pomagati, »ker pogosto stopicajo na mestu, porabljajo pa se za to javna sredstva.

“Kot rečeno, jaz sem se ukvarjal s spletno prodajo zdravil. To ni tako, kot je bilo prikazano s strani ameriških pravosodnih organov … vse samo v Ameriko ,  samo steroidi,  ampak to ni res . Vsa zdravila možna smo  prodajali in dobavljali po celem svetu. Se pravi. to je vključevalo viagre, antibiotike, tamifluje in še en kup drugih stvari. Moj pogoj je bil, da nekako ne sme biti kontrolirana substanca, se pravi psihoaktivnih substanc, s temi se nisem ukvarjal nikoli. Kar je navadno zdravilo brez recepta ali pa pač tisto, kar se dobi  na bel recept  pri nas.  Moj poslovni model je bil, da ne boste dobili napačne predstave, ker mene malo moti, da se me meče v koš z nekimi  narko karteli. Nobene droge v življenju nisem jemal, sem pa čisto proti, narkotikom in vsemu, kar je prepovedano. Anabolični steroidi so čisto nekaj drugega. Tako, da sem se odločil, da bom tukaj zdaj pač povedal svoje  “.

Karner se je pohvalil, da je registriral največ offshore firm od vseh Slovencev .  “Jaz sem dobil občutek,  da se  pri nas se sploh ne ve, kaj so to davčne oaze. Nekaj se meša Bosna, Sejšeli, karkoli. Ljudje mislijo, da je to neka firma skrivna na nekih Kajmanskih otokih, kjer imaš neko bankico malo, kjer tam varčuješ oziroma utajuješ milijardne zneske.  To ni tako.

Offshore firmo pravzaprav lahko odpre vsak  zelo simple prek interneta. Stane približno 1000 evrov. Kdor je našel kakšno ponudbo kateregakoli odvetnika, karkoli, da je kaj več kot to, se s tem sploh ne bi smel ukvarjati, ker ni dovolj inteligenten.

Da se to naredi po internetu zahtevajo zelo malo. Zahtevajo kopijo potnega  lista , zahtevajo “utility bill,” se pravi en trenutni račun od elektrike, od vode, karkoli. To samo dokazuje, da ta oseba dejansko obstaja. Se pravi njen priimek, na tem utility billu,  mora bit enak, kot na potnem listu. Zato , ker so odpirali na mrtve ljudi…Ali pa recimo bančni izpisek NLB-ja tudi zadostuje, da se vidi da pač oseba obstaja.

Offshore se odpira v različnih državah več ali manj ogromno jih je: Panama, Belize, Zdaj jih bom samo naštel tam, kjer sem jih jaz odprl,  ampak je pravzaprav čisto vseeno ali tu ali tam kjer vsi imajo enak memorandum. Povsod piše čisto isto: Belize, British Virgin Islands, Dominica, Grenada, Deliver, Gibraltar, Sejšeli, Isle of Manm Marshall Islands, Hong Kong, Makao…

Zdaj kaj pomeni sploh pravzaprav ta offshore firma. Offshore firma je pravzaprav nekaj nad katero imamo mi, kot ustanovitelj popolno moč, se pravi lahko delamo kar hočemo, lahko dvignemo ves denar. Edino kar zahtevajo ,  da se firma  ne ukvarja z kakšnim zavarovalništvom, bankirstvom, pa kdaj pa kdaj tudi gaming  imajo noter.
Ni treba oddati nobenih bilanc, sploh ne, nikjer ni registrirano nič. Offshore firma je pravzaprav, to sem jaz, samo z drugim imenom, nekim eksotičnim International tradingom.
In  sedaj seveda nisem dolžan nobenemu Fursu polagat nobenih računov, nič.  To sem pač jaz  dvignem denar kadar hočem. Pravzaprav to je za nek namen zelo dobra stvar.  Edino obveznost, ki jo imamo se pravi s to offshore firmo, da jo je  potrebno obnavljati, Vsako leto se plača za offshore firmo 300 evrov. Zdaj spet, če imamo nekega odvetnika in če računa več,  vas nateguje On bo šel pač tja nazaj do registra Dominike, karkoli, plača tam teh 300 evrov,  ostalo bo dobil v žep .

Pravzaprav hočem vam povedati to,  da  je  dosti bolj enostavno vse skupaj, da sam vsak posebej  pregugla,  ker je danes to neskončen vir informacij in ponavadi vse, kar tam piše, potem tudi tako je .

Meni se je že zgodilo, da je prišel mesar do mene in rekel: Jaz sem odprl offshore firmo,  imam poln kufer te države, sam plačujem, kako naj sedaj to naredim.  Za mesarja to ni ne,  ampak je vse skupaj narobe naredil.  Nočem niti biti  svetovalec,  niti to. Ampak težko ne, ni to čisto za vsakega.  Mora bit neka dejavnost ali je to spletna ali je to holding, ali  ne vem nekaj, da se pač splača,  ne pa zdaj malo podjetje, ki  težko najde neko realno možnost, da bo naredil neko  davčno optimizacijo Se pravi zdaj obstaja firma , ki ima slamnatega direktorja, ima slamnatega lastnik in jaz upravljam s to firmo.Zdaj najlažje je odpret  bančni račun za to offshore firmo. Offshore firmo odpret  ti, kot rečeno moj mesar zna, ampak narobe je misliti,  da ne bo potem  težave z pridobivanjem bančnega računa. To  je nekaj najtežjega.  Jaz sem bil po celem svetu in povsod sem iskal  rešitev in to že dvajset, petnajst  let nazaj in   že takrat je bilo težko dobiti bančni račun. Mi smo jih imeli v Avstriji in to sem že prej povedal, da mi  Furs ni priznal avstrijskih bančnih izpiskov.
Tam so se v  Avstriji nekem trenutku odločili,  da nočejo več sodelovat z offshori.  Jaz sem vprašal takrat, v čem je problem  in so mi rekli:  Glej Miha, problem je v tem, da vi naredite več prometa, kot Billa pa Mercedes. Meni se je zdelo čudno, zakaj je to problem. So mi rekli, to je v redu, ampak vi ste offshore firma,  ne more bit tak volumen tukaj,  tako, da  prosim pejt drugam.  Jaz sem dolgo časa raziskoval kam bi jaz zdaj lahko tp vturil,  vse te offshore papirje , da bodo  ustanovili nek bančni  račun, da bom lahko ponovno posloval in več ali manj sem povsod naletel na zaprta vrata.  Niso več hoteli odpirati računa.
Potem  je pa prišla Kitajska, se pravi Hong Kong in Kitajska Na Kitajskem je bilo pa tako liberalno vse skupaj,  da so celo na neki banki, mislim, da je bila Bank Of China,  prodajali paket  z BVI kompletom,  že z računom.  Ampak to ne tako,  kot smo mi navajeni tu v Evropi, kjer se usedeš v neko pisarno, pa razložiš, pa nekako to traja eno uro.  Se prav vse skupaj ti dajo na šalterju,  tukaj imaš online banking in to je to. Enega  vprašanje ni bilo, kaj boste delali, s čim se boste ukvarjali,  to jih sploh ne zanima.
In jaz samo tukaj vem nekaj, da pravosodni organi do tistih kitajskih izpiskov ne pridejo nikoli. Se pravi tiste avstrijske so dobili, to je šlo.  medtem, ko Kitajska pa ni dala nič,” se je na predavanju podjetja Tax-fin-lex pohvali Mihael Karner. Nauk, ki ga je Karner potegnil iz celotne zgodbe  in ga predstavil na koncu predavanja  je, da nikoli ne posluj z Američani, še posebej ne, če gre denarni tok iz ZDA drugam, oziroma k tebi. Če teče  denarni tok obratno, v ZDA  pa  problema. Še vedno pa ostaja popolna  enigma, kako je mogoče, da ob vsej  servilnosti vseh domačih  političnih garnitur do ZDA, ne glede na barvo koalicije pri nas  Karner uživa popolno  imuniteto in zaščito in to  kljub temu , da je zanj, za njegovo ženo in brata  razpisna večja nagrada, kot za Osamo Bin Ladna.

Celotno predavanje Mihaela Karnerja, ki je bilo deležno velikega medijskega zanimanja in ki so ga udeleženci dobesedno požirali z odprtimi usti,  smo seveda želeli posneti s kamero, vendar nam tega organizatorji niso dovolili, ker je bilo snemanje s kamero  strogo  prepovedano.  Za bralce  portala Topnews.si in gledalce Top TV ter You Tube kanala Toptv.si  ekskluzivno objavljamo tonski posnetek 45- minutnega nastopa Mihaela Karnerja.

COMMENTS

Wordpress (0)