“Trenutni konflikt v Ukrajini ni najhujši, na kar bi morale biti ZDA pripravljene” – Poveljnik ameriškega strateškega poveljstva pravi, da morajo biti ZDA pripravljene na veliko več- “Tekmovalci, kot je Kitajska, prehitevajo ZDA” – TOPNEWS.si

“Trenutni konflikt v Ukrajini ni najhujši, na kar bi morale biti ZDA pripravljene” – Poveljnik ameriškega strateškega poveljstva pravi, da morajo biti ZDA pripravljene na veliko več- “Tekmovalci, kot je Kitajska, prehitevajo ZDA”

“Trenutni konflikt v Ukrajini ni najhujši, na kar bi morale biti ZDA pripravljene” – Poveljnik ameriškega strateškega poveljstva pravi, da morajo biti ZDA pripravljene na veliko več- “Tekmovalci, kot je Kitajska, prehitevajo ZDA”

Poveljnik Stratcom pravi, da bi se morale ZDA ozreti v 50. leta prejšnjega stoletja, da bi ponovno pridobile konkurenčno prednost Trenutni konflikt v Ukrajini ni najhujši, na kar bi morale biti ZDA pripravljene. Za vogalom, je dejal poveljnik ameriškega strateškega poveljstva, morajo biti ZDA pripravljene na veliko več.

 

“Ta ukrajinska kriza, v kateri smo trenutno, je samo ogrevanje,” je dejal mornariški adm. Charles A. Richard, poveljnik Stratcoma. “Veliki prihaja. In ne bo minilo dolgo, preden se bomo preizkusili na načine, na katere že dolgo nismo bili testirani.”

Med govorom na letnem simpoziju in posodobitvi industrije Naval Undermarine League 2022 je Richard dejal, da se morajo ZDA pripraviti.

“Narediti moramo nekaj hitre, temeljne spremembe v načinu pristopa k obrambi tega naroda,” je dejal. “Povedal vam bom, trenutne razmere živo osvetljujejo, kako izgleda jedrska prisila in kako se temu ne zoperstavljate.”

Tekmovalci, kot je Kitajska, je dejal Richard, prehitevajo ZDA, in to na dramatičen način. ZDA morajo okrepiti svojo igro odvračanja, je dejal, sicer bodo padle.

“Ko ocenjujem našo stopnjo odvračanja od Kitajske, se ladja počasi potaplja,” je dejal. »Počasi tone, vendar tone, saj v bistvu postavljajo zmogljivosti na terenu hitreje kot mi. Ko se te krivulje nadaljujejo, ne bo pomembno, kako dober je naš [operativni načrt] ali kako dober je naš poveljniki ali kako dobre so naše sile – ne bomo jih imeli dovolj. In to je zelo kratkoročna težava.«

Eno področje, na katerem ZDA še vedno prevladujejo, so njihove podmorske zmogljivosti – ameriška podmorniška flota, je dejal Richard.

“Podvodne zmogljivosti so še vedno tista … morda edina prava asimetrična prednost, ki jo še imamo proti našim nasprotnikom,” je dejal Richard. »Ampak če ne pospešimo tempa, v smislu reševanja težav z vzdrževanjem, začetka nove gradnje … če tega ne moremo ugotoviti … se ne bomo postavili v dober položaj za ohranjanje strateških ciljev. odvračanje in nacionalno obrambo.”

Ponovna pridobitev prednosti na drugih področjih bi lahko pomenila pogled nazaj, kar 60 ali več let, je dejal Richard, v čas, ko je ameriška vojska lahko delala stvari hitreje kot danes.

“Včasih smo se znali hitro premikati, vendar smo izgubili umetnost tega,” je dejal. Eden od primerov, ki jih je navedel, je bil križarski izstrelek AGM-28 Hound Dog, ki je bil v uporabi leta 1960.
“Zračne sile so šle od zahteve, skoraj napisane na prtičku … ko so v poznih petdesetih ugotovile, da so sovjetski integrirani sistemi zračne obrambe prišli do točke, ko B-52 preprosto ne bo uspel in potrebovali smo stvar, imenovano ‘križarska raketa.’ In tako so si zamislili, kako je videti orožje za nasprotovanje.” Ameriški vojski je uspelo dostaviti križarsko raketo Hound Dog v samo 33 mesecih.

“Imeli smo dve eskadrilji B-52, opremljeni s to 800 navtičnih milj Mach-a dve plus, eno megatonsko jedrsko bojno glavo z natančnostjo, ki je bila res dobra za tiste čase, visela s kril B-52 v manj kot treh letih, ” rekel je. “To orožje je bilo tako kul, da si dejansko lahko vklopil motorje na njegovih križarskih raketah na svojih krilih, da bi ti dal dodaten potisk ob vzletu.”

Richard je dejal, da obstajajo tudi drugi primeri, kako je ameriška vojska lahko hitro razvila in izvedla zmogljivost za izpolnjevanje svojih potreb, in da se morajo ZDA k temu vrniti.

“Moramo se vrniti v posel in se ne pogovarjati o tem, kako bomo ublažili našo domnevno morebitno neuspeh, da bi pravočasno pripeljali Columbio, B-21 in LRSO, in to obrniti na način, kot smo postavljali vprašanja v tem narodu, kaj bo potrebno? Ali je to denar? Ali so to ljudje? Ali potrebujete avtoritete? Kakšno tveganje? Tako smo prišli na Luno do leta 1969. Nekaj ​​tega moramo prinesti nazaj. Sicer Kitajska nas bo preprosto prehitela, Rusija pa ne bo šla nikamor kmalu.”

COMMENTS

Wordpress (0)