“Rad bi se posvetoval z vodilnimi ljudmi iz stranke in naredil tudi tako, da bo njim prav” – Napoved Boruta Pahorja, da se želi vrniti v stranko SD nekateri sprejeli kot “grožnjo” in mu predlagajo, “naj gre v SDS” – TOPNEWS.si

“Rad bi se posvetoval z vodilnimi ljudmi iz stranke in naredil tudi tako, da bo njim prav” – Napoved Boruta Pahorja, da se želi vrniti v stranko SD nekateri sprejeli kot “grožnjo” in mu predlagajo, “naj gre v SDS”

“Rad bi se posvetoval z vodilnimi ljudmi iz stranke in naredil tudi tako, da bo njim prav” – Napoved Boruta Pahorja, da se želi vrniti v stranko SD nekateri sprejeli kot “grožnjo” in mu predlagajo, “naj gre v SDS”

“Zdaj, po koncu mandata, pa mislim, da je prav, da se usedem z vodstvom stranke in se pogovorim. Morda bo kdo v stranki menil, da jim bom s tem, ko se bom znova aktiviral, povzročal težave. Tega ne želim. Če pa bodo menili, da je v redu, če bom član, čeprav se ne mislim zelo aktivirati in biti politični aktivist, potem pa tudi v redu. Skratka, glede tega sem pripravljen narediti tako, da bo stranki prav. Tako ali tako nimam načrtov, tudi če bi znova postal član stranke, da bi se zelo aktivno vključeval v njeno delo. Glede tega torej še nisem ničesar sklenil. Rad bi se posvetoval z vodilnimi ljudmi iz stranke in naredil tudi tako, da bo njim prav. Tukaj nimam neke trmaste zamisli.”

Napoved predsednika republike Boruta Pahorja, da se želi z vodstvom Socialnih demokratov pogovoriti o ponovni aktivaciji članstva v stranki, je naletela na številne odzive. Kot poroča portal N1 več vidnih članov stranke, tudi predsednik podmladka  Luka Goršek, meni, da je Pahorjevo ravnanje zelo oportunistično. češ, da jih je sam prosil za podporo SD pri kandidaturi za predsednika republike, nato pa se je od njih vztrajno distanciral in “škodil stranki”.   Luka Goršek se celo sprašuje, ali morda Pahor “išče neke alternative svojim prvotnim načrtom”. “To ve on sam, mogoče ve tudi Janez Janša, ki mu je morda odrekel kakšno pomoč, pa se je zdaj obrnil še na nas.”

https://twitter.com/_TineB_/status/1588209277969305601

Nekdanjemu predsedniku SD-ja Igorju Lukšiču, ki je Pahorja po njegovi napovedi o kandidaturi za predsednika republike leta 2012 premagal na strankarskem kongresu, pa se “zdi pošteno, da vodstvo SD s Pahorjem opravi pogovor, glede na to, da je prvi predsednik republike, ki se po koncu mandata želi vrniti v strankarsko življenje, vsaj formalno”.

COMMENTS

Wordpress (0)