“Smo na pragu zelo velike zmage” – Nekdanji izraelski premier Benjamin Netanjahu je v sredo dejal, da je njegova desnica, verski tabor na pragu velike zmage na volitvah – TOPNEWS.si

“Smo na pragu zelo velike zmage” – Nekdanji izraelski premier Benjamin Netanjahu je v sredo dejal, da je njegova desnica, verski tabor na pragu velike zmage na volitvah

“Smo na pragu zelo velike zmage” – Nekdanji izraelski premier Benjamin Netanjahu je v sredo dejal, da je njegova desnica, verski tabor na pragu velike zmage na volitvah

Nekdanji izraelski premier Benjamin Netanjahu je v sredo dejal, da je njegova desnica, verski tabor na pragu velike zmage na volitvah, potem ko so volilne ankete napovedovale, da bo njegov blok dobil majhno parlamentarno večino, ki bi utrla pot njegov povratek.

“Dobili smo ogromno zaupanja izraelskega ljudstva,” je nasmejani Netanjahu dejal svojim podpornikom v svojem volilnem štabu v Jeruzalemu. “Smo na pragu zelo velike zmage,” je dejal navijaški množici.

 

Po včerajšnjih splošnih volitvah v Izraelu prve volilne projekcije napovedujejo zmago in možnost vrnitve na oblast Benjaminu Netanjahuju, ki je v preteklosti na položaju premierja preživel skupno že 15 let. A bo treba počakati na uradne izide volitev, saj se po uradnem štetju glasov glede na majhne razlike rezultat še lahko spremeni.

Kot navaja francoska tiskovna agencija AFP, projekcije treh izraelskih mrež postavljajo konservativno stranko Likud, ki jo vodi 73-letni Netanjahu, na prvo mesto z osvojenimi 30 ali 31 sedeži v 120-članskem knesetu. Skupaj pa naj bi blok, ki podpira Netanjahuja, dobil med 61 ali 62 sedeži, kažejo prve projekcije.

Aktualni premierja Jair Lapid naj bi po prvih napovedih s svojo sredinsko stranko Ješ Atid osvojil drugo mesto s 24 sedeži.

 

COMMENTS

Wordpress (0)