(VIDEO) “Na eni strani vrednote slovenske osamosvojitve in ustavnosti, na drugi strani pa vrednote davčnih oaz” – Janez Janša o “spopadu vrednot” pred drugim krogom predsedniških volitev – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Na eni strani vrednote slovenske osamosvojitve in ustavnosti, na drugi strani pa vrednote davčnih oaz” – Janez Janša o “spopadu vrednot” pred drugim krogom predsedniških volitev

(VIDEO) “Na eni strani vrednote slovenske osamosvojitve in ustavnosti, na drugi strani pa vrednote davčnih oaz” – Janez Janša o “spopadu vrednot” pred drugim krogom predsedniških volitev

Predsednik SDS Janez Janša ob prihodu na vrh parlamentarnih strank v družbi Branka Grimsa  in Jeke Godec  ni žele komentirati predsedniških volitev ampak se je le pošalil z novinarji z besedami “Prihajajo tene sile”

V izjavi po vrhu pa je dejal , da   po prvem krogu predsedniških volitev upa, da bo pred drugim krogom prihajalo do tekmovanja med vizijama kandidatov o prihodnosti Slovenije. Če bo prišlo do spopada vrednot, kot je napovedala Nataša Pirc Musar, bodo na eni strani vrednote slovenske osamosvojitve in ustavnosti, na drugi strani pa vrednote davčnih oaz, je izjavo Musarjeve komentiral Janša. Drugi krog

Janša je ob robu izjave po posvetu predstavnikov parlamentarnih strank s predsednikom vlade Robertom Golobom spomnil, da je stranka SDS Logarja podprla na srečanju občinskih in mestnih odborov SDS poleti v Bovcu, prav tako ga je tam podprl tudi Janša.

“Je pa Anže Logar kandidat, ki kandidira z množico podpisov. In med temi podpisi niso samo člani SDS, njegova kandidatura je širša,” je dejal. Ob tem je poudaril, da je Logar v prvem krogu predsedniških volitev zbral več glasov volivcev, kot jih je SDS zbral na aprilskih volitvah v DZ.

Pri parlamentarnih volitvah gre za kandidaturo političnih strank s svojimi programi. Na predsedniških volitvah pa je izvoljeni kandidat predsednik vseh in nima opozicije, je še poudaril.

Predsednik vlade Robert Golob je v današnji izjavi za medije po posvetu o ustavnih spremembah na vprašanje novinarjev, ali je bila taktična napaka Gibanja Svoboda, da niso Nataše Pirc Musar podprli že po izstopu Marte Kos iz predsedniške tekme, odgovoril, da je vedno poudarjal, da je za povezovanje. “Samo ena kandidatka je bila zares naša, to je bila Marta Kos,” je dejal.
Ko se je odločila za umik, so dobili predlog SD o skupnem kandidatu, ki so ga v duhu povezovanja tudi podprli in za to mu ni “čisto nič žal”, je zatrdil.

Nedeljske volitve predsednika republike še niso prinesle končnega zmagovalca, za izvolitev novega predsednika republike bo potreben še drugi krog. V njem se bosta 13. novembra pomerila Anže Logar, ki ga je podprlo 33,96 odstotka volivcev, in Nataša Pirc Musar, za katero je glasovalo 26,87 odstotka, kažejo delni neuradni izidi volitev.

Prvega kroga volitev se je po zadnjih neuradnih podatkih udeležilo 51,06 odstotka volilnih upravičencev. Oddali so skupaj 860.575 veljavnih in še 4.018 neveljavnih glasovnic.

COMMENTS

Wordpress (0)