Težave v raju – Janez Janša Mateju Toninu in NSI očita, “dogovor med Gibanjem Svoboda in Novo Slovenijo, ki ga je stkal Marko Pogorevc” – Tonin mu odgovarja: “Dogovor, ki ga navajaš, je plod domišljije” – TOPNEWS.si

Težave v raju – Janez Janša Mateju Toninu in NSI očita, “dogovor med Gibanjem Svoboda in Novo Slovenijo, ki ga je stkal Marko Pogorevc” – Tonin mu odgovarja: “Dogovor, ki ga navajaš, je plod domišljije”

Težave v raju – Janez Janša Mateju Toninu in NSI očita, “dogovor med Gibanjem Svoboda in Novo Slovenijo, ki ga je stkal Marko Pogorevc” – Tonin mu odgovarja: “Dogovor, ki ga navajaš, je plod domišljije”

Besedni spopad med predsednikom SDS Janezom Janšo in predsednikom NSi Matejem Toninom je na Twitterju izbruhnil včeraj. Gre za “zamrznjen konflikt”, ko se je po porazu na volitvah med nekdanjima velikima koalicijskima zaveznicama SDS in NSi že vnel spor. V SDS so namreč trdili, da so na račun NSi izgubili eno predsedniško mesto v parlamentarnih odborih ter” da so jih v NSi  izigrali”.

Vodenje komisije državnega zbora za nadzor javnih financ, vodenje katere po “logiki in praksi pripada največji opozicijski stranki”, pripadlo poslancu NSi Jerneju Vrtovcu. “Sicer ni pametno, da se pogovarjamo prek Twitterja, ampak če si začel, lahko,” je Janšo naposled oštel Tonin.

Do zaostritve odnosov je prišlo potem, ko je Janez Janša  na družbenem omrežju namreč zapisal, da je bil predlog za preiskovalno komisijo, naj preišče odtekanje državnega denarja iz družbe Gen-i v oaze in privatne žepe, saj da tega od Policije, tožilstva in sodstva ni za pričakovati, narejen že maja letos. “A da vse od takrat zaman čakamo podpise Nove Slovenije”. Za ustanovitev preiskovalne komisije  potrebujejo sicer 30 podpisoval.

“Ko bo SDS popolnila svoja mesta v Komisiji za nadzor obveščevalnih služb (KNOVS) in Komisiji za nadzor javnih financ (KNJF), se lahko pogovarjamo tudi o preiskovalki. Pred tem pa je treba vzpostaviti opozicijsko večino v KNJF, da bo Jernej Vrtovec sploh lahko delal,” mu je odgovoril Tonin in zapisal, da trenutno SDS uspešno blokira tudi civilni nadzor nad obveščevalci.

Debato je začinil še Janez Pogorelec, ki je zapisal, da Janez Janša ne bo več predsednik vlade z glasovi NSi. “Komot je lahko predsednik. In komot gremo še v vlado s SDS. Ampak PV pa z našimi glasovi več ne bo. Mislim, da bi morali v letu ali dveh organi stranke sprejeti tako odločitev”.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)