Elon Musk je govoril z Vladimirjem Putinom, preden je tvitnil predlog za končanje vojne v Ukrajini – Ukrajinski odgovor je bil kratek in jedernat “odj…” – TOPNEWS.si

Elon Musk je govoril z Vladimirjem Putinom, preden je tvitnil predlog za končanje vojne v Ukrajini – Ukrajinski odgovor je bil kratek in jedernat “odj…”

Elon Musk je govoril z Vladimirjem Putinom, preden je tvitnil predlog za končanje vojne v Ukrajini – Ukrajinski odgovor je bil kratek in jedernat “odj…”

V sporočilu, poslanem naročnikom Eurasia Group, je Ian Bremmer zapisal, da mu je izvršni direktor Tesle Musk povedal, da se je Putin “pripravljen pogajati”, vendar le, če Krim ostane ruski, če Ukrajina sprejme obliko stalne nevtralnosti in Ukrajina prizna rusko priključitev Luganska. , Doneck, Herson in Zaporizhzhia, poroča portal Vice World News. Novico je potrdil tudi Bloomberg.

Po besedah ​​Bremmerja je Musk dejal, da mu je Putin povedal, da bodo ti cilji doseženi “ne glede na vse”, vključno z možnostjo jedrskega napada, če bi Ukrajina vdrla na Krim, ki si ga je Rusija priključila leta 2014. Bremmer je zapisal, da mu je Musk rekel, da “je treba vse narediti storiti, da bi se izognili temu izidu.”

Prejšnji teden je Musk na Twitterju objavil v bistvu enake točke, čeprav je predlagal, da se referendumi na priključenih ozemljih, ki sta jih Ukrajina in Zahod označila za lažne, ponovno izvedejo pod nadzorom Združenih narodov.

Musk je v začetku tega leta izzval Putina na enojni boj in dejal, da je lani govoril s Putinom prek videokonference , pri čemer ni omenil tega nedavnega poročanega klepeta z ruskim predsednikom. V Ukrajini je postal priljubljen v zgodnjih fazah vojne, ko je poslal svoje internetne terminale Starlink, da bi ohranil povezavo vojske države po ruski invaziji.

Bremmer je zapisal, da je Musk dejal, da je zavrnil ukrajinsko prošnjo za aktiviranje Starlinka na Krimu. Po poročanju britanskega časnika The Financial Times so ukrajinske sile poročale o težavah s povezljivostjo, medtem ko nadaljujejo protiofenzivo na območja, ki so jih prej držale ruske sile na vzhodu in severovzhodu države. Musk je odgovoril s kritiko poročanja FT in dejal , da je dogajanje na bojišču “zaupno”.

Ukrajinski odgovor na Muskov mirovni predlog na Twitterju je bil jedrnat – en diplomat mu je dejal, naj se »odjebe«, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenskij objavil lastno anketo na Twitterju.

Medtem je Kremelj pozdravil Muskov “pozitiven” predlog za končanje vojne , medtem ko so njegove tvite citirali tudi ruski državni mediji . Musk pravi, da je še vedno proukrajinski , vendar se samo poskuša izogniti jedrski vojni.

 

COMMENTS

Wordpress (0)