“Pay – back” Putina za razstrelitev mostu na Krim – Kijev v plamenih – TOPNEWS.si

“Pay – back” Putina za razstrelitev mostu na Krim – Kijev v plamenih

“Pay – back” Putina za razstrelitev mostu na Krim – Kijev v plamenih

Po ruskih napadih, ki so danes pretresli več ukrajinskih mest po vsej državi, iz več regij poročajo o izpadih elektrike in vode. Energetska infrastruktura je bila med drugim poškodovana v Lvovu na skrajnem zahodu in v Harkovu na vzhodu Ukrajine, poročajo tuje tiskovne agencije.

Križarske rakete so padle v prometna križišča, parke in turistična mesta v središču Kijeva z intenzivnostjo, kakršno ni bilo, tudi ko so ruske sile poskušale zavzeti prestolnico na začetku vojne.

Na vzhodu so izpadi elektrike prizadeli drugo največje ukrajinsko mesto Harkov in njegovo okolico, do njih pa je prišlo tudi v severovzhodni regiji Sumi, regiji Žitomir na severu in v regiji Hmelnicki na zahodu države, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“V nekaterih delih mesta ni elektrike, ni oskrbe z vodo,” je prek Telegrama sporočil župan Harkova Ihor Terehov in dodal, da potekajo dela za odpravo težav.

O eksplozijah v mestu je poročal tudi guverner regije Harkov Oleg Sinegubov. “Sovražnik z raketami napada Harkov in kritično infrastrukturo harkovske regije,” je zapisal na Telegramu. Ob tem je prebivalce opozoril, da nevarnosti še ni konec in jih pozval, naj ostanejo v zavetju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Lvovu na skrajnem zahodu države so po napadih, usmerjenih v ključno infrastrukturo, vključno z energetskimi objekti, izpadli elektrika in topla voda, pa je prav tako prek Telegrama sporočil župan Lvova Andrij Sadovij.

“Zaradi pomanjkanja električne energije je bilo začasno prekinjeno delovanje mestne termoelektrarne. Zato trenutno ni zagotovljena oskrba s toplo vodo,” je dejal Sadovij, po čigar navedbah je del mesta ostal brez elektrike.

“Na več črpališčih so začeli delovati rezervni generatorji, da bi obnovili oskrbo mesta z vodo,” je še dejal župan in prebivalce pozval, naj ostanejo v zasilnih zakloniščih.

 

COMMENTS

Wordpress (0)