Mr. Simpatikus ponovno “v ringu,” tokrat z Urško Klakočar Zupančič – TOPNEWS.si

Mr. Simpatikus ponovno “v ringu,” tokrat z Urško Klakočar Zupančič

Mr. Simpatikus ponovno “v ringu,” tokrat z Urško Klakočar Zupančič

V dvorani DZ so posneli kratki film, v katerem sta se na simbolnem boksarskem dvoboju pomerila poslanec in nekdanji boksar Dejan Zavec ter predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, namenjen pa je ozaveščanju o boju proti otroškemu raku.   Prizora s snemanja filma iz parlamenta so že  našli pot v javnost in naleteli na različne odzive.

 

Služba za odnose z javnostmi DZ je na poslanke in poslance pred časom naslovila vabilo k snemanju kratkega igranega filma DZ za otroke iz ljubljanske pediatrične klinike. Zavec in Klakočar Zupančičeva naj bi simbolni boksarski boj prekinila z rokovanjem in z znakom zlatih pentljic (znak boja proti otroškemu raku).

Poslanci naj bi dvoboj spremljali iz poslanskih klopi in se jima pridružili v zadnji sceni s sporočilom upanja in podpore, v rokah bi držali zlate pentljice.

https://twitter.com/Gibanje_Svoboda/status/1577333725418835975

V poslanski skupini SDS so se na vabilo odzvali kritično in sodelovanje pri snemanju zavrnili. “V poslanski skupini SDS smo zgroženi nad tem, da predsednica DZ izjemno občutljivo temo, tako za otroke − bolnike z rakom, kot njihove starše − skuša uprizarjati skozi boks in je ob tem mnenja, da naj bi tak prikaz predstavljal sporočilo upanja in podpore,” so zapisali  izjavi za javnost.

COMMENTS

Wordpress (0)