(VIDEO) Kako je Aleš Primc kot se temu reče “izpekao zanat” in  postal “desni” Jaša Jenull, saj je prevzel precej elementov petkovih  kolesarskih protestov – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako je Aleš Primc kot se temu reče “izpekao zanat” in  postal “desni” Jaša Jenull, saj je prevzel precej elementov petkovih  kolesarskih protestov

(VIDEO) Kako je Aleš Primc kot se temu reče “izpekao zanat” in  postal “desni” Jaša Jenull, saj je prevzel precej elementov petkovih  kolesarskih protestov

“Prelep Pohod za življenje 2022 in čudovit Veliki družinski shod za zaščito otrok in družin sta bila daleč največja dogodka svojega dne in tega tedna v Sloveniji. Skupaj zmoremo. Hvala!,” je Aleš Primc zapisal na Twitterju po včerajšnjih ” družinskem shodu za zaščito nerojenih otrok in družin”.

Potem, ko je povezovalec programa dejal, da se jih je na Prešernovem trgu zbralo tisoč pohodnikov, se je moral kmalu popraviti, saj je dobil informacijo , da se je zbralo štiri tisoč ljudi,kar je kasneje postala tudi uradna verzija. Vendar pustimo preštevanje. Zanimivo je, da so včerajšnji “pohodniki” sprejeli precej ikonografije, ki je spremljala petkove kolesarske proteste. Med njimi predvsem transparenti in angažiranje mladih “pohodnikov”.

Čeprav je Aleš Primc nastopil šele na koncu po skoraj treh urah dogajanja na Trgu republike pa je je imel na Prešernovem trgu in kasneje na pohodu pred parlament in pod vlado “vse pod nadzorom”.

Aleš Primc seveda ni novinec glede organizacije in vodenje protestov. Glede protestov je posel “izpekel” že kot vodja Odbora 2014, ki je iz zapora reševal Janeza Janš. Mimogrede včeraj je bilo med pohodniki paziti nekaj znanih obrazov, ki so dan za dnem  protestirali pred vrhovnim sodiščem v Ljubljani. Sicer pa je Primc tudi predsednik stranke Glas za otroke in družine (Prej Koalicija Za otroke gre) je slovenska politična stranka, pozicionirana na politični desnici. Ustanovljena je bila 25.3.2017. Na Državnozborskih volitvah v Sloveniji leta 2018 je kot del koalicije Združena desnica dosegla 0,24% glasov.

V Inštitutu 8. marec so v odzivu na včerajšnje proteste zapisali: “O majhni skupini ljudi, ki se je danes zbrala na Prešernovem trgu z jasnim namenom širjenja sovraštva in vtikovanja v našo zasebnost se nam ne zdi vredno zgubljati veliko besed. Mi enkratnega pohoda za življenje ne potrebujemo.
Ker si vsak dan prizadevamo za pravičnejšo družbo. Za javno in brezplačno šolstvo. Za dostopno in kvalitetno zdravstvo. Za plače, ki lahko plačajo račune. Za progresivne davke, ki zmanjšujejo poglabljanje razlik med peščico najbogatejših in ostalimi. Za pokojnine, ki ljudem omogočajo brezskrbno starost. Za medgeneracijsko sodelovanje. Za upanje. Za socialno državo. Za spokojnost. Za pravico do svobodnega odločanja. Za enake možnosti.
Za sprejemanje.
Kar se je danes odvilo na Prešernovem trgu je srečanje majhne skupine ljudi, ki z institucionalno podporo širi sovraštvo in nam želi sporočiti kako želimo živeti. Posegati v našo zasebnost. Nam narekovati kaj je prav in kaj je narobe. Ne bomo se pustili. Ker vemo kakšno življenje hočemo. In ker vemo za kaj se je vredno boriti”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)