“Tile iz 8. Marca ipd. spet fajtajo” – Janez Janša odgovornost za nepovabljene “goste” na shodu pripisal Inštitutu 8. Marec – TOPNEWS.si

“Tile iz 8. Marca ipd. spet fajtajo” – Janez Janša odgovornost za nepovabljene “goste” na shodu pripisal Inštitutu 8. Marec

“Tile iz 8. Marca ipd. spet fajtajo” – Janez Janša odgovornost za nepovabljene “goste” na shodu pripisal Inštitutu 8. Marec

Pred začetkom včerajšnjega shoda za življenje in proti splavu se je pred Prešernovim trgom ob Konjskem repu zbrala manjša skupina protestnic in protestnikov, ki so nosile transparent “Cerkev in država mar iz naših maternic,” ki so s petjem in plesom nasprotovale omejevanju pravici do splava.  “Tile iz 8.Marca ipd. spet fajtajo,” je dogodek komentiral Janez Janša.

Policija, tudi “robokopi” v pripravljenosti, ki je ločevala obe skupini, da ne bi prišlo do incidentov je bila včeraj sicer v pripravljenosti na morebitne širše incidente, vendar to ni bilo potrebno, sj so se v glavnem protestnice pred začetkom shoda umaknile.  Zadeva je dobila širšo razsežnost šele na družbenih omrežjih.

“So jih vsaj toliko vklenili kot takrat “rumene jopiče”, ki so mirno stali ob spomeniku Prešerna, to danes je bila  teroristična drhal vodena iz organizacija 8.marec!” “Nore feministke ob zvokih anticepilke Saše Lendero, so skušale zmotiti Pohod za življenje! Ob številu udeležencev pohoda so se kasneje poskrile v mišje luknje!,” je le nekaj komentarjev podpornikov Primčevega shoda.

 

 

“O majhni skupini ljudi, ki se je danes zbrala na Prešernovem trgu z jasnim namenom širjenja sovraštva in vtikovanja v našo zasebnost se nam ne zdi vredno izgubljati veliko besed. Mi enkratnega pohoda za življenje ne potrebujemo, pa so med drugim zapisali v Inštitutu 8. marec.

 

 

“Pohod za življenje je postal družinski praznik v Sloveniji. Mnoge družine tako čutijo in se že veselijo Pohoda za življenje 2023. Pohod za življenje 2022 je glede na število prebivalcev eden največjih na svetu!,” pa je je svoje zadovoljstvo na Twitterju izrazil Aleš Primc.

 

 

Čeprav je policija delovala dokaj diskrtn in je sicer držala kordon med udeleženci pohoda za življenje in protestniki. S prizorišča so pospremili tudi nekega moškega in tako  preprečila  incidente  na protestu, ker naj bi omenjeni iz rok protestnikov menda poskušal iztrgati transparente nato pa prišel blizu govorniškega odra, kjer je nato posredovala policija.

·

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)