Ninamedia: Na prvih treh mestih poslanec SDS Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar in evropski poslanec Milan Brglez – TOPNEWS.si

Ninamedia: Na prvih treh mestih poslanec SDS Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar in evropski poslanec Milan Brglez

Ninamedia: Na prvih treh mestih poslanec SDS Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar in evropski poslanec Milan Brglez

Med kandidati za predsednika republike so po javnomnenjski podpori na prvih treh mestih poslanec SDS Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar in evropski poslanec Milan Brglez, kaže raziskava Ninamedie, ki jo je objavil Dnevnik. Logar bi dobil 28,2 odstotka glasov, Pirc Musarjeva 23,6 odstotka, Brglez na tretjem mestu pa 18,9 odstotka.

Na četrto mesto bi se uvrstil kočevski župan Vladimir Prebilič (4,6 odstotka), na peto pa nekdanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj (3,3 odstotka). Ostali kandidati bi dobili manj kot tri odstotke glasov. Neopredeljenih je 16,6 odstotka sodelujočih.

Če bi imeli vprašani možnost izbirati med Pirc Musarjevo in Logarjem, bi prva dobila 46 odstotkov glasov, drugi pa 40,8 odstotka. Pri izbiranju med Brglezom in Logarjem bi prvi zbral 44,4 odstotka glasov, drugi pa 41,7 odstotka. Če pa bi se pomerila Pirc Musarjeva in Brglez, bi prva dobila 37-odstotni delež glasov, drugi pa 33,7-odstotnega.

Agencija Ninamedia je telefonsko raziskavo izvedla 28. in 29. septembra, sodelovalo pa je 1000 ljudi.

COMMENTS

Wordpress (0)