“Brglez je Kordiš s kravato” – Desna twitosfera nervozna zaradi vstopa “novega igralca” Milana Brgleza v predsedniško tekmo – Kakšno je razpoloženje na družbenih omrežjih in v javnem mnenju pred velikim finalom predsedniških volitev – TOPNEWS.si

“Brglez je Kordiš s kravato” – Desna twitosfera nervozna zaradi vstopa “novega igralca” Milana Brgleza v predsedniško tekmo – Kakšno je razpoloženje na družbenih omrežjih in v javnem mnenju pred velikim finalom predsedniških volitev

“Brglez je Kordiš s kravato” –  Desna twitosfera nervozna zaradi vstopa  “novega igralca”  Milana Brgleza v predsedniško tekmo – Kakšno je razpoloženje na družbenih omrežjih in v javnem mnenju  pred velikim finalom predsedniških volitev

Po raziskavi, ki jo je za Delo in POP TV opravila Mediana, bi med kandidati za predsednika republike največ oz. 28 odstotkov glasov dobila pravnica Nataša Pirc Musar. Na drugem mestu bi bil s 23 odstotki poslanec SDS Anže Logar, na tretjem pa z devetimi odstotki evropski poslanec Milan Brglez. V drugi krog bi šla torej Pirc Musarjeva in Logar.

Ker je Brglez od težkokategornikov v  predsedniško tekmo vstopil kot zadnji seveda zadnje meritve javnega mnenja še niso mirodajne  in se utegne vrstni red na vrhu še spremeniti.  Kot piše Reporter  seji sveta Gibanja Svoboda ni bilo slišati nobenega ugovora zoper Brgleza. “Vsi so ga menda tako hvalili, da je že Golob komaj čakal, da bo seje konec. Med največjimi navdušenci naj bi bila tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je pred tem stavila na prijateljico Natašo Pirc Musar, a s prihodom Brgleza so nastale nove okoliščine”.

Po rezultatih raziskave Mediane, objavljenih v začetku septembra, bi sicer Pirc Musarjeva sicer prejela 31,3 odstotka glasov oz. 3,3 odstotne točke več kot tokrat, Logar pa 23,3 odstotka oz. 0,3 odstotne točke več.

Na četrto mesto bi se po tokratni raziskavi uvrstil kočevski župan Vladimir Prebilič (pet odstotkov glasov), na peto pa nekdanji evropski poslanec in zunanji minister Ivo Vajgl (štirje odstotki). Nekdanji minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj bi dobil tri odstotke glasov, preostali kandidati pa še manj.

Neopredeljenih je 11 odstotkov vprašanih, za nobenega kandidata se jih ne bi odločilo pet odstotkov, volilo pa jih ne bi dva odstotka. Odgovoriti jih ni želelo en odstotek, prav takšen odstotek pa bi se odločilo za koga drugega, ki ni med predsedniškimi kandidati. Mediana je tokratno raziskavo izvedla od 19. do 22. septembra, v njej je sodelovalo 729 vprašanih.

 

COMMENTS

Wordpress (0)