CWP Global namerava vložiti 613 milijonov evrov v kopensko vetrno elektrarno v Bolgariji – TOPNEWS.si

CWP Global namerava vložiti 613 milijonov evrov v kopensko vetrno elektrarno v Bolgariji

CWP Global namerava vložiti 613 milijonov evrov v kopensko vetrno elektrarno v Bolgariji

CWP Global namerava vložiti 613 milijonov evrov v vetrno elektrarno v provinci Varna na obali Črnega morja. Inštalirana moč objekta bi lahko dosegla 592 MW.

Projekt Dobrotich Wind ne bo prejel nikakršnih subvencij Evropske unije, bolgarske države ali preferencialnih odkupnih cen električne energije, so v sporočilu za javnost zapisali v lokalnem podjetju Dobrotich Wind avstralskega podjetja CWP Global.

Dobrotich Wind je razkril, da je bila regija Varna izbrana zaradi vetrnega potenciala, nizkega okoljskega tveganja in prenosne infrastrukture.

Projekt bo obsegal 74 vetrnih turbin z močjo do 8 MW. Po navedbah podjetja načrtuje uporabo najnaprednejših turbin. Vetrna elektrarna bo proizvedla dovolj električne energije za oskrbo približno 440.000 domov.

Dobrotich Wind namerava lokalni skupnosti 35 let od začetka obratovanja vetrne elektrarne zagotavljati pomoč pri porabi električne energije v višini 1.200 kWh letno za 14.000 prebivalcev.

CWP Global je dejal, da bo vetrna elektrarna na voljo do leta 2027.

V Evropi CWP Global razvija projekte obnovljivih virov energije v jugovzhodni Evropi in Ukrajini. Po napovedih je ambicija razvijalca doseči 3 GW instalirane zmogljivosti v Bolgariji, Romuniji, Srbiji in Ukrajini .

COMMENTS

Wordpress (0)