(VIDEO) Kandidat Levice na predsedniških volitvah je …. Miha Kordiš – Kaj to pomeni za levo sredino in njene predsedniške kandidate? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kandidat Levice na predsedniških volitvah je …. Miha Kordiš – Kaj to pomeni za levo sredino in njene predsedniške kandidate?

(VIDEO) Kandidat Levice na predsedniških volitvah je …. Miha Kordiš – Kaj to pomeni za levo sredino in njene predsedniške kandidate?

Čeprav se je glede predsedniškega kandidata Levice dolgo špekuliralo, da naj bi to postal vodja poslanske skupine Matej Tašner Vatovec pa so se danes popoldne v Levici odločili za podporo poslancu Mihi Kordišu. Glede na informacije, ki so prihajale zadnji teden to sicer ni presenečenje. Veliko bolj usodna je odločitev levice, da ne podpre skupnega kandidata koalicije Milana Brgleza.

Čeprav so v koaliciji prizadevali za skupno podporo Milanu Brglezu pa bo očitno ostalo pri podpori koalicijskih strank SD-ja in po vseh informacijah tudi Gibanja Svoboda, ki bo o podpori predsedniškemu kandidatu odločal jutri na seji sveta stranke. Vprašanje pa je kaj nocojšnja odločitev pomeni za možnosti izvolitve kandidatov leve sredine, kjer sta v igri Pirc Musarjeva in Milan Brglez. Kdo od njiju se bo v drugem krogu spopadel z Anžetom Logarjem bo bolj jasno po volilni kampanji.

Svet stranke Levica se  je namreč  odločil drugače in kot kandidata za predsednika potrdil poslanca Miho Kordiša. “Potrebujemo predsednika, ki bo delal za ljudi,” je dejal Kordiš, ki napoveduje, da bo funkciji “vrnil vsebino”.

Kordiš je v izjavi za javnost poudaril, da se Levica v predsedniško tekmo podaja zato, da mestu predsednika povrne vsebinsko težo. “Zagotovo ta država ne potrebuje zgolj še enega političnega funkcionarja, ki bo delal za korporacije, banke, ki bo zagovarjal interese orožarskega lobija ali se ukvarjal z ohranjanjem svoje lastne podobe na družbenih omrežjih,” je povedal. Ljudje v teh državi po njegovih besedah potrebujejo predsednika, ki se bo postavil zanje, bo delal za ljudi in se bo postavil za šibkejše. “Bo spregovoril, ko bo ogroženo javno zdravstvo, se bo zavzemal za reševanje stanovanjske problematike, bo branil okoljske prioritete, se bo zavzemal za urejanje položaja starejših …,” je med drugim naštel. Prav s tem namenom, tako Kordiš, je sprejel imenovanje za predsedniško kandidaturo.

Namestnica koordinatorja, ki predseduje svetu stranke, Asta Vrečko je dejala, da so se vsi predlogi s terena za kandidata Levice na predsedniških volitvah nanašali na Kordiša.

Na kandidaturi Kordiša je Levica po besedah njenega koordinatorja Luke Mesca delala nekaj tednov, pobuda SD, da koalicija za predsedniškega kandidata enotno podpre Milana Brgleza, pa je prišla šele prejšnji teden. Zato so se odločili, da se v predsedniško tekmo podajo s svojim kandidatom, je pojasnil Mesec. Dodal je še, da bo Kordiš prijetno presenečenje teh volitev, tako kot je Levica prijetno presenečenje te koalicije.

 

COMMENTS

Wordpress (0)