Vladimir Putin odpovedal za nocoj napovedani nagovor ljudstvu, ki so ga napovedovali, kot najpomembnejšega od začetka invazije na Ukrajino – TOPNEWS.si

Vladimir Putin odpovedal za nocoj napovedani nagovor ljudstvu, ki so ga napovedovali, kot najpomembnejšega od začetka invazije na Ukrajino

Vladimir Putin odpovedal  za nocoj napovedani nagovor ljudstvu, ki so ga napovedovali, kot najpomembnejšega od začetka invazije na Ukrajino

Čeprav je bil nagovor ruskega predsednika Vladimirja Putina napovedan za torek zvečer , so ga preložili na sredo. Nekdanji svetovalec ruskega predsednika Sergej Markov je novico objavil na svojem uradnem kanalu Telegram. Zaenkrat uradnih informacij o tem ni.

Informacijo, da je nagovor ljudstvu  prestavljen, podpira status, ki ga je na Telegramu objavila urednica ruskega državnega medija RT Margarita Simonyan. Pravzaprav je zapisala: “Pojdi spat”, poroča Sky News.

Pričakovati je bilo, da bodo tema njegovega govora še ta teden napovedani referendumi o priključitvi štirih okupiranih ukrajinskih regij Rusiji – Luganska, Donecka, Hersona in dela Zaporožja.

Spomnimo, proruski separatisti so v torek za konec tedna napovedali referendume o priključitvi štirih okupiranih ukrajinskih regij Rusiji – Luganska, Donecka, Hersona in dela Zaporožja. Separatisti pozivajo k čimprejšnji izvedbi referenduma v luči protiofenzive Kijeva, ki je osvobodil obsežno ozemlje na jugu in severovzhodu države.

ZDA in Evropska unija sta že večkrat obsodili idejo o izvedbi referenduma in jo označili za “prevaro” in “nelegitimno”. Rusija si je leta 2014 na podoben način priključila ukrajinski polotok Krim. Mednarodna skupnost tamkajšnjega referenduma nikoli ni priznala in verjetno ne bo sprejela izidov glasovanja, načrtovanega za ta teden.

COMMENTS

Wordpress (0)