Predsednik Pahor je podpisal odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja – TOPNEWS.si

Predsednik Pahor je podpisal odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja

Predsednik Pahor je podpisal odpoklic veleposlanika v ZDA Toneta Kajzerja

“Predsednik Pahor se je po današnjem tel. pogovoru s predsednikom vlade dr. Golobom odločil, da glede na vse okoliščine podpiše ukaz o odpoklicu veleposlanika Toneta Kajzerja. Vendar je ob tem predsedniku vlade izrazil nezadovoljstvo, ker je vlada sprejela sklep o odpoklicu brez predhodnega posvetovanja z njim, saj po že sprejeti odločitvi vlade ni več možnosti za morebitne drugačne rešitve,” so zapisali na uradnem Twitter profilu predsednika države Boruta Pahorja.

Pahor je ocenil je, da bi bilo prav, da se postopek odpoklica veleposlanikov formalno uredi, tako kot je urejen postopek imenovanja veleposlanikov, kjer je posvetovanje s predsednikom republike sestavni del postopka odločanja.

Predsednik države se je pred tem že posvetoval tudi z ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon. Tudi njej izrazil nezadovoljstvo, ker se z njim niso posvetovali. Tako Fajonovi kot Golobu je Pahor predlagal, naj dodatno premislita kako »okrepiti profesionalnost diplomacije, da bo ta lojalna državi, ne pa strankarskim in drugim parcialnim interesom«.

Do odpoklica veleposlanika Kajzerja je prišlo po tem, ko je ta depešo z ministrstva fotografiral in poslal predsedniku stranke SDS Janezu Janši.

COMMENTS

Wordpress (0)