(VIDEO) Kolekcija “jesen -zima” za koalicijo na Brdu – “Za vsakega nekaj,” Levica in Luka Mesec dobila odpoved nakupa oklepnikov, Tanja Fajon in SD pa “tiho podporo” za predsedniškega kandidata Milana Brgleza – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kolekcija “jesen -zima” za koalicijo na Brdu – “Za vsakega nekaj,” Levica in Luka Mesec dobila odpoved nakupa oklepnikov, Tanja Fajon in SD pa “tiho podporo” za predsedniškega kandidata Milana Brgleza

(VIDEO) Kolekcija “jesen -zima” za koalicijo na Brdu –  “Za vsakega nekaj,” Levica in Luka Mesec dobila odpoved nakupa oklepnikov, Tanja Fajon in SD pa “tiho podporo” za predsedniškega kandidata Milana Brgleza

Prvaki Gibanja Svoboda, SD in Levica po prvem koalicijskem vrhu poudarjajo, da je dokaz dobrega sodelovanja izpolnjevanje ključnih zavez koalicijske pogodbe, med drugim odstop od nakupa oklepnikov boxer. Ključne prioritete v naslednjih tednih bodo po njihovih besedah priprava proračunskih dokumentov in boljša komunikacija med vsemi vejami oblasti.

Prvaki Gibanja Svoboda Robert Golob, SD Tanja Fajon in Levice Luka Mesec so po prvem vrhu koalicije izrazili zadovoljstvo z dosedanjim delom. Kako tudi ne bi bili, saj sta Levica in Luka Mesec dobila tisto za kar so si prizadevali v koaliciji in sicer odpoved pogodbe od nakupa oklepnikov boxer.  Medtem, pa bo očitno Milan Brglez na koncu vendarle tako ali drugače kandidata koalicije na Brdu.

Ob tem ni zanemarljivo , da je to vsekakor okrepilo ne pa oslabilo pozicijo Tanje Fajon pred jesenskim volilnim  kongresom SD-ja. Vladajoča  stranka Roberta Goloba in Gibanje Svoboda pa je dobilo še bolj trdno pozicijo v koaliciji oziroma si je svoj položaj predsednik vlade Robert Golob okrepil vsaj znotraj vladajoče koalicije.

Premier Golob je ob tem kot “izjemno pomembno” ocenil, da današnji vrh koalicije sovpada z izpolnitvijo ene izmed temeljnih obljub koalicijske pogodbe, in sicer odstopom od nakupov oklepnikov boxer. “Tako smo jasno demonstrirali, ne samo v koaliciji, ampak tudi našim volivkam in volivcem, da smo mislili resno s tem, kar smo obljubili. Zaveze, ki smo jih dajali pred volitvami, izpolnjujemo vsak mesec,” je prepričan.

Koalicijski vrh je po njegovih besedah potekal v “izrazito prijateljskem in sproščenem vzdušju”, kar da je najboljši dokaz, da so vse govorice in špekulacije o razpokah v koaliciji zlonamerne in brez osnove.

Da koalicija diha enotno, zatrjujeta tudi Fajonova in Mesec.

“Vrh koalicije je danes pokazal, da smo se sposobni poslušati, slišati in tudi prevzemati odgovornost,” je ob tem še ocenila Fajonova. Med ključnimi dosežki sama sicer še navaja odstranjevanje žičnate ograje na meji in pomoč najranljivejšim skupinam prebivalstva ob energetski draginji.

Mesec pa je poudaril, da so na današnjem vrhu začrtali tudi, kako bo vlada nadaljevala svoje delo. Med ključnimi projekti jih po njegovih besedah čaka priprava proračunskih dokumentov za naslednji dve leti, iz katerih bodo “vidni ključni projekti, ki jih bo vlada v teh dveh letih izvajala”.

Ob tem si želijo še trdnejšega partnerstva tudi s poslanci, med prioritetami tako koalicijski partnerji navajajo tudi krepitev odnosa med zakonodajno in izvršilno vejo oblasti. “Cilj pa je, da Slovenija po 10, 15 letih razvojnega zastoja končno dobi vlado, ki bo zmožna državo popeljati naprej,” ob tem še poudarja Mesec. Sam pa je prepričan, da so s takšnim načinom dela v dveh mandatih sposobni izpeljati vse, kar so si zadali.

COMMENTS

Wordpress (0)