Kako se je Inštitut 8. marec “opravičil” Jelki Godec? – TOPNEWS.si

Kako se je Inštitut 8. marec “opravičil” Jelki Godec?

Kako se je Inštitut 8. marec “opravičil” Jelki Godec?

Ja prav ste prebrali, Inštitut. 8. marec se opravičuje poslanki  SDS Jelki Gode, ker  naj bi pomotoma zapisali , da so v državni zbor vložili zakon za brezplačna kosila. “V Državni zbor zakona seveda nismo vložili, ker za to potrebujemo podporo in overjena podpisa 5. tisoč volivcev oz. volivk, ki pa jih (še) nimamo. V zapisu objave, na katero referira smo se nerodno izrazili in žal napačno zapisali, da smo to storili, čeprav smo želeli povedati, da smo v Državni zbor vložili pobudo za spremembo zakona. Za napako se opravičujemo,” so na družbenem omrežju Twitter in Facebook zapisali v Inštitutu 8. marec, kjer so odgovarjali poslanski  SDS Jelki Godec. Godčeva ne verjame v naključja in v dvakratno zmoto.

 

“Hej, dragi ljudje. Na tvite gospe Jelke Godec, poslanke SDS se navadno ne odzivamo, saj je njihova artikulacija in vsebinska pravila pod nivojem, za katerega se zavzemamo in si ga želimo. Pa vendar, danes bomo nanj odgovorili. Gospa Jelka nam v njem namreč očita zavajanje javnosti in poslancev (in najbrš tudi poslank) glede tega, da smo zakona za brezplačna kosila že vložili v Državni zbor.

V Državni zbor zakona seveda nismo vložili, ker za to potrebujemo podporo in overjena podpisa 5. tisoč volivcev oz. volivk, ki pa jih (še) nimamo.
V zapisu objave, na katero referira smo se nerodno izrazili in žal napačno zapisali, da smo to storili, čeprav smo želeli povedati, da smo v Državni zbor vložili pobudo za spremembo zakona. Za napako se opravičujemo.

Zadevi imata namreč seveda različen pomen, a vendar vsi, ki berete naše objave tu na Facebooku ali drugje, veste, da gre v našem zapisu zgolj za pomoto, človeško napako, saj z vami vselej, kot vse ostale reči, … tudi število zbranih podpisov komuniciramo jasno, javno in transparentno, tako ko mi izvemo, koliko jih imamo v nabiralniku. To veste tudi vsi, ki berete časopis, poslušate radio ali pa gledate informativni program. To ni skrivnost in mi si tudi nikoli nismo in ne bomo želeli, da bi bila.
Zato ne samo vi, gospa Jelka, ampak tudi mi vemo, da smo se v zapisu zmotili. In ne samo mi, ampak tudi vi veste, da to ni bilo zavajanje. In ne samo mi, ampak tudi vi veste, da to, kar počnete sedaj služi izključno delanju zdrahe in ponovnim poskusom oviranja zbiranja podpisov.

In to ve cela Slovenija, ker bi težko bolj prozorno pokazali, kako vas moti, ko ljudje postanejo skupnost in se zavzemajo za lepši in pravičnejši svet.
Vsi vidimo, gospa Jelka, da je to samo še ena izmed taktik poskusov utišanja, ki se jo skupaj z ekipo svojih prijateljev znova in znova poslužuje.
Zato, gospa Jelka, vam sporočamo: Mi bomo bolj pozorni na državnozborsko terminologijo in izraze, ki so vam domači. Ampak z ulic mest in vasi ne gremo. Nikoli. Pa lep pozdrav”.

Da predlog podprete, morate podpisati obe vlogi!
kar dvakrat ste se zmotili. Naključno, a ne? 🤣🤣
Hvala, ker odgovarjate namesto
@Drzavnizbor
in predsednice DZ.

COMMENTS

Wordpress (0)