Nenavadne pravice kralja Karla Tretjega – Kralj je edina oseba v Veliki Britaniji, ki se bo lahko vozi brez vozniškega dovoljenja. – TOPNEWS.si

Nenavadne pravice kralja Karla Tretjega – Kralj je edina oseba v Veliki Britaniji, ki se bo lahko vozi brez vozniškega dovoljenja.

Nenavadne pravice kralja Karla Tretjega – Kralj je edina oseba v Veliki Britaniji, ki se bo lahko vozi brez vozniškega dovoljenja.

Kralj Karel  III, novi vladar Združenega kraljestva in drugih držav Commonwealtha po smrti svoje matere, kraljice Elizabete II, – bo imel nekaj nenavadnih pravic, vključno s potovanjem brez potnega lista, vožnjo brez dovoljenja in lastništvom vseh labodi v Angliji.

Kralj Karel  III bo potoval v tujino brez potnega lista; ne bo potreboval, ker so potne listine izdane na njegovo ime. Kralj bo tudi edina oseba v Veliki Britaniji, ki bo lahko vozila brez vozniškega dovoljenja.

Charlesova mati, kraljica Elizabeta II., je imela dva rojstna dneva – svoj pravi rojstni dan 21. aprila in uradno javno praznovanje drugi torek v juniju.

Charlesov rojstni dan je 14. novembra – v zimskih mesecih –, zato bo tudi on verjetno imel “uradni rojstni dan” – toplejši mesec, ki velja za boljšega za javna praznovanja. Britanski monarh ne more voliti ali kandidirati za javno funkcijo, ker mora ostati strogo nevtralen v političnih zadevah.

Skupine labodov v vodah po Angliji in Walesu že od 12. stoletja veljajo za last monarha Kralj Karel  III bo izdal kraljevi nalog podjetjem, ki monarha redno oskrbujejo z blagom in storitvami. Ukaz dovoljuje tovarnam, da na svojem blagu uporabljajo kraljevi grb.

 

COMMENTS

Wordpress (0)