Šok na politični sceni – Marta Kos, še včeraj na Bledu, kot predsedniška kandidatka, danes odstopila – Prvi odzivi in ugibanja o ozadju odločitve – TOPNEWS.si

Šok na politični sceni – Marta Kos, še včeraj na Bledu, kot predsedniška kandidatka, danes odstopila – Prvi odzivi in ugibanja o ozadju odločitve

Šok na politični sceni – Marta Kos, še včeraj na Bledu, kot predsedniška kandidatka, danes odstopila – Prvi odzivi in ugibanja o ozadju odločitve

Podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos je odstopila od kandidature za predsednico republike. Kot razlog v sporočilu za javnost navaja spremenjene okoliščine iz osebnih razlogov. Kakšno je pravo ozadje odločitve Kosove, ki je še včeraj bila v prvih vrstah na Blejskem strateškem forumu, kjer je poleg Nataše Pirc Musar in Anžeta Logarja spremljala  panelne razprave.

 

 

Ob tem je še zapisala, da verjame v solidarno Slovenijo, v državo, kjer se ljudje spoštujejo in si zaupajo ter drug drugemu pomagajo ter državo, ki bi ji rada odgovorno služila in vzpodbujala te ideale.

Ob tem je zatrdila, da se bo za te vrednote še naprej borila kot podpredsednica največje vladne stranke.

Hkrati se je zahvalila vsem, ki so že podprli njeno kandidaturo in poudarila, da ostaja zvesta podpornikom, kot tudi skupnim vrednotam in domovini Sloveniji.

https://twitter.com/JurePoglajen/status/1564584920361713664

https://twitter.com/petra_jansa/status/1564589885440286722

https://twitter.com/andrejhoivik/status/1564589638366396416

Iz Gibanja Svoboda so sporočili, da je njihova podpredsednica Marta Kos odstopila od kandidature za predsednico. O nadaljnjih korakih bodo organi stranke razpravljali o prihodnjih dneh.

V stranki sicer ne komentirajo razlogov za odstop, ki naj bi bili osebni. Neuradno pa je slišati, da se je za ta korak odločila zaradi slabih rezultatov na javnomnenjskih anketah.

 

O odločitvi Kosove in nadaljnjih korakih bodo organi stranke razpravljali v prihodnjih dneh, so sporočili. Kot so še poudarili, se bodo osredotočili na lokalne volitve.

COMMENTS

Wordpress (0)