Logar, Pirc Musarjeva in Kosova na BSF – ju – Kdo vse je prišel na Blejski strateški forum in kaj je bil razlog hude prometne nesreče, tik pred začetkom foruma – TOPNEWS.si

Logar, Pirc Musarjeva in Kosova na BSF – ju – Kdo vse je prišel na Blejski strateški forum in kaj je bil razlog hude prometne nesreče, tik pred začetkom foruma

Logar, Pirc Musarjeva in Kosova na BSF – ju – Kdo vse je prišel na Blejski strateški forum in kaj je bil razlog hude prometne nesreče, tik pred začetkom foruma

Čeprav je težko našteti vse goste BSF-ja, elitnega zunanjepolitičnega dogodka v Sloveniji, pa vendarle poskušajmo. Začnimo pri vrhu, kjer je ton celotni zadevi dal obisk predsednice evropske komisije Ursule von der Layen, ki je po uvodnem nastopu in bilateralnem srečanju z Robertom Golobom in Borutom Pahorjem, hitro zapustila

Na Bled so poleg slovenskega političnega vrha prišli  trije predsedniki, dva premierja ter kar 15 zunanjih ministrov. Vendar  pa zasedba očitno ni zadovoljila novinarjev,  saj je moral premier Golob odgovarjati na vprašanje: Zakaj je letošnja udeležba predsednikov in premierjev  manjša kot lani in ali je bilo to načrtno ali se vabilom preprosto niso odzvali? “Kaj naj vam odgovorim na to… Ni bilo načrtno.”

V središču pozornosti so bili seveda predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković, pa premier Albanije Edi Rama, pa islandski predsednik Gudni Johannesson. Seveda ne moremo mimo agitacijskega govora Volodimirja Zelenskega, ki je zbrane nagovoril preko videokonference, ter jutrišnjega prihoda in nastopa nekdanjega britanskega premiera Tonya Blaira.

V središču pozornosti so bili  poleg predsednika hrvaške vlade Andreja Plenkovića, še premierji Albanije Edi Rama, pa islandski predsednik Gudni Johannesson. Seveda ne moremo mimo agitacijskega govora Volodimirja Zelenskega, ki je zbrane nagovoril preko videokonference, ter jutrišnjega prihoda in nastopa nekdanjega britanskega premiera Tonya Blaira.

 

 

Poleg Tanje Fajon so na Bled prišli še zunanji ministri  Španije Jose Manuel Albares Bueno, Turčije Mevlut Cavusoglu , Portugalske Joao Gomes Cravinh, Islandije  Thordis Kolbrun Reinefjord Gylfadotti, Poljske  Zbigniew Rau in Avstrije Alexander Schallenberg.

V dveh dneh se bo na Bledu zvrstilo več kot  400 udeležencev in 160 panelistov.  Zanimivo pa je,  da  so  danes prišli panele poslušat  tudi predsedniški kandidati Anže Logar, Nataša Pirc Musar in Marta Kos. Najprej je na BSF prišel Logar, malo kasneje pa še Nataša Pirc Musar, v dvorani pa je BSF spremljala Marta Kos.

Medtem, ko so gostje dopoldne prihajali na Bled pa se je ob najmanj primernem trenutku na vhodu v mesto zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom, ki je za nekaj časa popolnoma blokirala ključno vpadnico v mesto  tako, da so mnogi danes prvič spoznali  vse obvozne poti po katerih se da priti n Bled.

Po neuradnih podatkih naj bi tujega turista ob odhodu z Bleda zadela kap in je trčil v avtobus.

COMMENTS

Wordpress (0)