Rusija za smrtonosno eksplozijo v Moskvi krivi Ukrajino – Zvezna varnostna služba FSB trdi, da je umor novinarke Darje Dugine zagrešila ukrajinska državljanka Natalija Vovk – TOPNEWS.si

Rusija za smrtonosno eksplozijo v Moskvi krivi Ukrajino – Zvezna varnostna služba FSB trdi, da je umor novinarke Darje Dugine zagrešila ukrajinska državljanka Natalija Vovk

Rusija za smrtonosno eksplozijo v Moskvi krivi Ukrajino – Zvezna varnostna služba FSB trdi, da je umor novinarke Darje Dugine zagrešila ukrajinska državljanka Natalija Vovk

Preiskovalci delajo na kraju eksplozije avtomobila, v kateri je umrla novinarka Daria Dugina, hči ruskega političnega filozofa in analitika Aleksandra Dugina, v okrožju Odintsovsky v moskovski regiji v Rusiji.

Napad avtomobila bombe v bližini Moskve v soboto zvečer, ki je vzel življenje novinarke Darje Dugine, so orkestrirale in izvedle ukrajinske tajne službe, je sporočila ruska zvezna varnostna služba (FSB).

Dugina je bila ubita, ko se je vračala s konzervativnega družinskega festivala v moskovski regiji. Bila je hči protizahodnega avtorja in političnega komentatorja Aleksandra Dugina. Tako kot njen oče je bila znana po svoji glasni podpori ruski vojaški operaciji v Ukrajini.

FSB je v ponedeljkovi izjavi dejala, da je bombni napad izvedla ukrajinska državljanka Natalija Vovk, rojena leta 1979. Po navedbah FSB je Vovkova s hčerko najstnico prispela v Rusijo 23. julija in najela stanovanje v stavbi v Moskvi, kjer je živela tudi žrtev. Vovkova in njena hči sta se v soboto udeležili festivala Tradicija, kjer je imel Dugin predavanje, prisotna pa je bila tudi njegova hči, so sporočili iz FSB.

Preiskovalci so pred tem izjavili, da je bila pod terensko vozilo Toyota Land Cruiser Prado, s katerim je Dugina zapustila dogodek, podstavljena bomba. Po podatkih FSB je Vovkova bombo sprožil na daljavo in ubil Dugino, ko se je vozila po avtocesti. Nato je v nedeljo s hčerko odšla v Estonijo.

FSB je dodal, da je Vovk pri vstopu v Rusijo uporabljal avtomobil z registrsko tablico Ljudske republike Doneck, pri vožnji v Moskvi pa jo je zamenjal s kazahstansko, pri prehodu v Estonijo pa z ukrajinsko.

 

COMMENTS

Wordpress (0)