(VIDEO) Zelo “finski” problem: Finska premierka Sanna Marin zaradi divje zabave po poti Borisa Johnsona? – Marinova opravila test na droge, rezultati čez teden dni – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zelo “finski” problem: Finska premierka Sanna Marin zaradi divje zabave po poti Borisa Johnsona? – Marinova opravila test na droge, rezultati čez teden dni

(VIDEO) Zelo “finski” problem: Finska premierka Sanna Marin zaradi divje zabave po poti Borisa Johnsona? – Marinova opravila test na droge, rezultati čez teden dni

Finska premierka Sanna Marin je bila deležna številnih kritik po razkritju videoposnetka z zabave, na katerem je videti, kako pleše in se zabava, v ozadju pa je slišati ljudi, ki kričijo o kokainu. Marinova se je danes na kritike odzvala in branila svojo pravico do uživanja prostega časa.

Finska premierka pravi, da nikoli ni bila v stanju, v katerem ne bi mogla ‘voditi države’. Njeni kritiki, pa že namigujejo na to, da bo Marinova šla po poti Borisa Johnsona, ki je moral zaradi zabave v času covida in ukrepov odstopiti.

Finska premierka se je skupaj z nekaterimi znanimi prijatelji zabavala v zasebni hiši, nato pa obiskala dva bara. “To so zasebni posnetki, ki niso bili namenjeni objavi,” je 36-letna Sanna Marin povedala za finski časopis Iltalehti in obenem izrazila razočaranje, da so posnetki pricurljali v javnost.

Hkrati je dodala, da nima ničesar za skrivati in da ni storila ničesar nezakonitega. Na zabavi je sicer pila alkohol, vendar je dejala, da ni jemala drog. Poudarila je, da ima pravico do preživljanja prostega časa na enak način, kot to počnejo njeni vrstniki, in finski televizijski postaji Yle povedala, da upa, da ljudje to lahko sprejmejo.

https://twitter.com/90sSuit/status/1560715691669553153

 

Eden od Marininih koalicijskih partnerskih poslancev jo je v četrtek pozval, naj opravi test za droge, saj naj bi razkriti videoposnetki vključevali ljudi v ozadju, ki so govorili o kokainu.

Na vprašanje, ali je bila na lokaciji, kjer so ljudje uživali droge, je Marinova odgovorila: »Seveda ne morem vedeti, ali je kdo užival nekaj, česar sama nisem videla. Tisto noč, prikazano na posnetku, nisem opazil, da bi kdo užival [droge].«

Marinova je zavrnil vprašanja o tem, ali je glede na napetosti med Helsinki in Moskvo v primernem stanju, v katerem bi lahko “vodila državo”, medtem ko je bila na zabavi. “Državni svet je vedno funkcionalen, seje pa se ne sklicujejo sredi noči,” je dejala. “Če me potrebujete, sem vedno pripravljen opraviti delo.” Finska premierka je ponovila, da je vznemirjena, ker so posnetki zabave pricurljali v javnost.

Marinova je poudaril, da njena zabava ni bila neodgovorna. “Če bi slutila, da moram biti v državnem svetu za odločanje, ne bi žurala, a tega ni bilo,” je dejala.

Ko so jo vprašali, ali je imela kaj za s seboj po negodovanju, je Marinova dejala: “Rekla bi, da osebno upam, da bo leta 2022 sprejemljivo, da ljudje na tako odločilnem položaju preživijo večer ob petju in plesu.”

»Rad razmišljam, da bi lahko v prihodnosti šel na festival Ruisrock ali Flow in druge dogodke, celo nastope. Upam, da bomo lahko ljudje,« je dodala.

https://twitter.com/90sSuit/status/1560715691669553153

Marinova je v preteklosti že vzbujala pozornost zaradi obiskovanja rock festivalov in zabav v nočnih klubih. Medtem ko so številni mladi na Finskem ponosni na “divjo plat” svoje premierke, je videoposnetek sprožil tudi kritike ljudi, ki menijo, da je njeno vedenje neprimerno.

COMMENTS

Wordpress (0)