(VIDEO) “Neumnost, popolna neumnost!” Visoki mednarodni predstavnik Christian Schmidt EU v BIH izgubil živce, ko je govoril o politikih in političnih težavah v omenjeni državi – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Neumnost, popolna neumnost!” Visoki mednarodni predstavnik Christian Schmidt EU v BIH izgubil živce, ko je govoril o politikih in političnih težavah v omenjeni državi

(VIDEO) “Neumnost, popolna neumnost!”  Visoki mednarodni predstavnik Christian Schmidt EU v BIH izgubil živce, ko je govoril o politikih in političnih težavah v omenjeni državi

Visoki mednarodni predstavnik v Bosni in Hercegovini Christian Schmidt je pred novinarji izgubil živce, ko je govoril o političnih težavah v omenjeni državi. “Nikoli nisem nikomur, ne v Sarajevu ne drugje, rekel, da bom spremenil volilno zakonodajo,” je Schmidt v Goraždu odgovoril na vprašanje, ali bo zahteval spremembe volilne zakonodaje.

Nemški diplomat na čelu mednarodne uprave je zelo povišanem tonu komentiral, da politiki ne opravljajo svojega dela in krivdo le prelagajo drug na drugega.

“Prosim, vprašajte jih, kaj delajo! Sita sem te situacije v Bosni in Hercegovini, kjer vsi krivijo vse druge! Prijatelji, tako se ne gre v Evropo! Treba se je usesti. Zakaj niso dosegli dogovor v Butmirju? Zakaj se niso dogovorili za aprilski paket? Zakaj niso sprejeli nobene rešitve? Tako se ne gre v Evropo. Zakaj niso sprejeli nobene rešitve? Pozabiti, sedeti in sodelovati,« je poudaril.

 

“Ne bom se sprijaznil s tem, da v tej državi vsi samo prelagajo krivdo. Ne. Usedi se in bodi konstruktiven. In kogar koli bom zanikal in bom to vzel kot osebno žalitev, da nisem za ozemeljsko celovitost in za ljudi .. Torej pika, hvala,” je dejal visoki mednarodni predstavnik v Bosni in Hercegovini.

“Neumnost, popolna neumnost! Ne sedim in ne stojim tukaj, skrbim za to državo! To je mesto, kjer so ljudje izgubili življenja in nismo tukaj samo zato, da bi se igrali politične igre . In v tej državi , ljudje se igrajo politične igrice, ne ljudje , ampak politiki. Tudi tega imam dovolj,« je jezen dodal Schmidt.

 

COMMENTS

Wordpress (0)