(VIDEO) Neverjetno, to morate videti: Kako je veter v Kranju in v Ljubljani dvigal strehe – TOPNEWS.si

(VIDEO) Neverjetno, to morate videti: Kako je veter v Kranju in v Ljubljani dvigal strehe

(VIDEO) Neverjetno, to morate videti: Kako je veter v Kranju in v Ljubljani dvigal strehe

Veter, ki je v sunkih prišel kot predhodnica popoldanskih ploh, je povzročil nemalo težav. Iz Kranja poročajo o okoli 70 objektih z odkrito streho. Hudo je bilo tudi v Ljubljani, kjer je nekaj ljudi lažje poškodovanih. Zlasti gasilci in policisti imajo tako polne roke dela, tudi z odstranjevanjem podrtih dreves.

Od 14.50 ure naprej so gorenjski policisti na interventno številko 113 sprejeli večje število klicev zaradi neurja, večinoma gre za Kranj in po prvih podatkih za dogodke brez hujših posledic, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Poveljnik gasilske operative iz Gasilsko reševalne službe (GRS) Kranj Andraž Šifrer je za STA povedal, da so imeli do zdaj že preko 70 intervencij, na terenu pa je več kot 150 gasilcev Gasilske zveze Mestne občine Kranj in Poklicne gasilske enote GRS Kranj. “Gre za odkrite strehe, odtrgane kable, podrta drevesa, ki so padla na ceste in na vozila,” je opisal.

Z odstranjevanjem posledic neurja imajo precej dela tudi v prestolnici. Veter je odnašal zabojnike za smeti, panoje, strehe, prometno signalizacijo, gradbeni material, odkril več streh, tudi del strehe ljubljanske porodnišnice. V glavnem so jo sicer že pokrili, so za STA povedali v UKC.

Policijska uprava Ljubljana je prejemala klice zlasti med 14. in 16. uro. Na Bleiweisovi v Ljubljani je v motorista priletel reklamni pano in ga lažje poškodoval. Obveščeni so bili o podrtem drevju in posledično neprevoznih več cestah, tudi Topniški, Dolenjski cesti, Zaloški cesti, Ižanski cesti, uvozu na severno ljubljansko obvoznico pri Dunajski cesti, uvozu na avtocesto na Lavrici proti Kopru, na Jeprci, na cesti Izlake – Orehovica, v Vodicah, v Domžalah, v Logatcu.

V Ljubljani je bilo v dveh urah, od začetka močnega vetra, že 114 intervencij, klici pa še vedno prihajajo, je za STA dejal Robert Okorn z Gasilske brigade Ljubljana. V Ljubljani je po njegovih besedah ogromno podrtih dreves in odkritih streh. Na terenu so gasilci celotne Gasilske zveze Ljubljana, intervencije pa opravljajo po prednostnem vrstnem redu, predvsem tam, kjer viseči predmeti ogrožajo mimoidoče ali kjer so podrta drevesa na vozilih, je povedal.

Ob 14.35 je prišlo tudi do požara v Veliki Ligojni, ki ga je povzročila potrgana električna napeljava. Pogorelo je okoli 200 kvadratnih metrov trave. Požar je pogašen.

Na Rakuševi ulici v Ljubljani je iz gradbišča odneslo mavčno ploščo, ki je zadela vozilo in razbila steklo. V dogodku je bila lažje poškodovana sopotnica v vozilu. Na Gosposvetski ulici pa je podrlo gradbeni oder. Nihče ni poškodovan. V parku Tivoli je drevo padlo na žensko in jo po do zdaj znanih podatkih lažje poškodovalo. Na terenu so tudi ekipe podjetja Voka Snaga. Prav tako je zaradi varnosti trenutno zaprt Zbirni center na Barju, so sporočili z ljubljanske mestne uprave.

Veter je na vozišča nanesel vejevje in druge predmete, zato poskušajo interventne službe z vsemi razpoložljivimi viri odpraviti posledice in vzpostaviti prevoznost cest. Policisti pozivajo k previdnosti na dogajanje ob cestah, predvsem na mestih, kjer so ob cesti drevesa, in k prilagoditvi hitrosti vožnje.

COMMENTS

Wordpress (0)