“Prispevek objavljamo po izrecnem navodilu odgovorne urednice Jadranke Rebernik” – TOPNEWS.si

“Prispevek objavljamo po izrecnem navodilu odgovorne urednice Jadranke Rebernik”

“Prispevek objavljamo po izrecnem navodilu odgovorne urednice Jadranke Rebernik”

V sinočnjem Dnevniku Tv Slovenija so objavili tu, ki naj bi pojasnil ozadje odločitve direktorja Uroša Urbanije, da prekine poslovno sodelovanje z tednikom Mladina.  Prispevek, ki ga je povzel spletni portal MMC ne bi bil nič posebnega, če ne v napovedi voditelj dejal, da je bil objavljen “po izrecnem navodilu odgovorne urednice Jadranke Rebernik”, kar pomeni , da so  mu ostali uredniki v uredništvu  IP nasprotovali.

“Če RTV Slovenija, njeni zaposleni in ustvarjalci, želi spet pridobiti gledalke in gledalce, bo tokrat morala izpeljati očiščenje zavoda. Ti strankarski vojščaki SDS-a, nekateri šele zdaj dobivajo pogodbe o zaposlitvi, zato je tam Urbanija, bodo morali te službe izgubiti. Z RTV Slovenija bodo morali oditi. Brez tega se normalizacija ne bo zgodila,” je v tedniku Mladina zapisal odgovorni urednik Grega Repovž.

Direktor televizije Uroš Urbanija je bil nad zapisom zgrožen: “Poglejte, odgovorni urednik Mladine očitno ponuja končno rešitev za RTV Slovenija. Končno rešitev na način popolnega očiščenja, in sicer odpustitve vseh po principu strankarske pripadnosti. Zdi se mi nesprejemljivo, da bi jaz kot direktor odpuščal vse, ki so bili slučajno zaposleni recimo v času vlade Marjana Šarca ali pa Alenke Bratušek. To so pač zavržne rešitve, nedemokratične, totalitarne in seveda kot direktor televizije na to ne morem pristajati.”

TV Slovenija je Repovža vprašala, ali lahko navede ljudi, ki so po njegovem mnenju vojaki SDS-a. “Popolnoma so jasne vse moje besede,” je odgovoril. TV Slovenija je tudi zanimalo, ali so po njegovem mnenju SDS-ovi propagandisti prav vsi, ki so prišli na nacionalko v zadnjih dveh letih. “RTV Slovenija oziroma njen direktor televizije Uroš Urbanija napada Mladino, da bi prikril zaposlovanje propagandistov iz propagandnega stroja SDS-a,” se je odzval.

Bojan Požar, ki je Repovžev poziv označil za fašističnega, si je ob uvodniku v Mladini zastavil  vprašanje. “Se je treba postaviti, bom rekel obratno, pogledati z neke obratne optike. Kaj bi bilo, če bi tak uvodnik napisal recimo urednik Demokracije, pa bi bila neka normalna, neka drugačna situacija, in bi recimo zahteval, da se z RTV-ja odpusti vse, ki so recimo simpatizerji ali člani nekih levih strank. “Krasen Požarjev lapsus v prispevku, ki je bil “na izrecno željo urednice Jadranke Rebernik”!, kot je povedal voditelj, predvajan na TV Dnevniku. Res je, stanje ni normalno, tu se očitno celotni medijski delavci SDS-a strinjajo. :),” pa  je na Twitterju zapisal Arjan Pregl.

Situacija na TV Slovenija se je zaostrila po objavi informacije, da bodo voditelji odmevov dobili “kadrovsko okrepitev” nekdanjega voditelja Nove24TV .

COMMENTS

Wordpress (0)