Donalda Trumpa zagrabila panika – Sum, kdo je “globoko grlo” FBI, padel celo na ženo Melanio Trump in zeta Jareda Kushnerja – TOPNEWS.si

Donalda Trumpa zagrabila panika – Sum, kdo je “globoko grlo” FBI, padel celo na ženo Melanio Trump in zeta Jareda Kushnerja

Donalda Trumpa zagrabila panika – Sum, kdo je “globoko grlo” FBI, padel celo na ženo Melanio Trump in zeta Jareda Kushnerja

Jared Kushner , Melania Trump in številni drugi so bili po napadu na Mar-a-Lago , zasebni klub nekdanjega predsednika Donalda Trumpa na južni Floridi , so označeni kot možni obveščevalci FBI . Newsweek poroča, da dokumenti, ki jih je ukradel Trump, vključujejo evidence plač ameriških vohunov. Točno takšna stvar, za katero bi Putin ali Savdska Arabija družini Trump plačala milijarde. Ali je obstajala licitacijska vojna, ki so jo Savdijci dobili s svojimi 2 milijardama dolarjev Jaredu?

Konservativni odvetnik in mož nekdanje Trumpove pomočnice Kellyanne Conway, George Conway, je tvitnil v odgovoru na poročilo The Journala in vprašal “Kdo je CI-1?” V vlogi zveznega sodišča se CI-1 nanaša na prvotno omembo zaupnih informacij.

Nekdanji namestnik pomočnika direktorja FBI in vodja protiobveščevalnega oddelka Peter Strzok je gospodu Conwayu odgovoril: »In -2? In -3? Toliko paranoje pri lovu na krta, nikomur, ki bi mu lahko zaupali, toliko je treba narediti, toliko izgubiti, toliko zidov, ki se tako hitro zapirajo.  “Lahko tudi Melanie”.

 

Na družbenih omrežjih seže pojavljajo namigi o tem,  da je Moskva že videla strogo zaupne skrivnosti iz Trumpovega arhiva: “Putinovi glasniki na ruski državni televiziji zmerjajo Ameriko glede strogo zaupnih dokumentov (Trump jih je vzel), za katere trdijo, da so povezani z najnovejšim jedrskim orožjem, ki so ga razvile ZDA, in veselo namigujejo, da jih je Moskva že videla.”

 

Po poročanju Newsweeka je racija v Mar-a-Lagu večinoma temeljila na zaupnem človeškem viru FBI-ju glede zaupnih datotek, ki jih gospod Trump še vedno hrani v rezidenci na Floridi. Uradniki so izdaji povedali, da naj bi bila racija izvedena, ko gospod Trump ne bo prisoten.

“Vem, da se veliko špekulira, da gre za politično preganjanje, vendar je v resnici najboljša in najslabša birokracija v akciji,” je za Newsweek povedal eden od uradnikov . “Želeli so poudariti dejstvo, da gre za rutinsko dejanje organov kazenskega pregona, brez kakršnega koli političnega prizvoka, vendar so dobili ravno nasprotno.”

 

COMMENTS

Wordpress (0)