(VIDEO) “Strogo zaupno/SCI” – Kaj je FBI našel v Mar-a-Lago na domu nekdanjega predsednika Donalda Trumpa – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Strogo zaupno/SCI” – Kaj je FBI našel v Mar-a-Lago na domu nekdanjega predsednika Donalda Trumpa

(VIDEO) “Strogo zaupno/SCI” – Kaj je FBI našel v Mar-a-Lago na domu nekdanjega predsednika Donalda Trumpa

Zvezni sodnik je v petek odpečatil nalog za preiskavo in prejem premoženja iz FBI-jeve preiskave letovišča Mar-a-Lago nekdanjega predsednika Donalda Trumpa v Palm Beachu na Floridi.

Dokumenti kažejo, da je bila preiskava korak zbiranja dokazov v preiskavi nacionalne varnosti o napačnem ravnanju s tajnimi dokumenti. Trump je lastnik obsežnega posestva in je njegova primarna rezidenca ter klub in letovišče samo za člane.

FBI je med svojo preiskavo pridobil 11 sklopov zaupnih dokumentov, vključno z nekaterimi gradivi, označenimi kot “strogo zaupno/SCI” – ena najvišjih stopenj tajnosti, glede na dokumente iz naloga za preiskavo, ki je bil objavljen v petek.

Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki smo jih izvedeli iz nezapečatenih dokumentov:

Zločini, opredeljeni v nalogu: Nalog za preiskavo opredeljuje tri zvezna kazniva dejanja, ki jih ministrstvo za pravosodje preučuje v okviru svoje preiskave:

kršitve zakona o vohunjenju
oviranje pravice
kriminalno ravnanje z vladnimi dokumenti
Vključitev kaznivih dejanj nakazuje, da ima ministrstvo za pravosodje verjeten razlog za preiskavo teh kaznivih dejanj, saj je med preiskavo zbiralo dokaze, vendar ni bil nihče obtožen.

Kaj je FBI našel: Eden od na novo nezapečatenih dokumentov je “potrdilo” o nalogu za preiskavo, v katerem so navedeni predmeti, ki jih je FBI zbral v Mar-a-Lagu. Ta dokument razkriva, da so agenti FBI odstranili več kot 20 škatel iz Trumpovega letovišča in rezidence v Palm Beachu, pa tudi mape s fotografijami, sklope zaupnih vladnih gradiv in vsaj eno roko napisano beležko.

Glede na potrdilo o prejemu naloga za preiskavo so zvezni agenti zasegli:

1 komplet “strogo zaupnih/SCI” dokumentov
4 kompleti “strogo zaupnih” dokumentov
3 kompleti “tajnih” dokumentov
3 kompleti “zaupnih” dokumentov.
V potrdilu o prejemu naloga ni bilo navedeno, za katere tajne dokumente gre, vendar so bili ti med predmeti, ki so bili odvzeti:

Dokument o pomilostitvi Rogerja Stona, zvestega Trumpovega zaveznika, ki je bil leta 2019 obsojen zaradi laži kongresu med preiskavo ruskega vpletanja v volitve leta 2016. Material, povezan s Stoneom, vzet iz Mar-a-Laga, je bil v potrdilu o prejemu naloga naveden kot “Izvršna podelitev pomilostitve za: Rogerja Jasona Stonea, Jr.”
Gradivo o “predsedniku Francije.”
Območja, pooblaščena za preiskavo: sodni dokumenti ponujajo tudi nove podrobnosti o sami preiskavi in ​​razkrivajo, da so imeli agenti FBI dovoljen dostop samo do določenih lokacij v Mar-a-Lagu, ko so prečesali Trumpovo letoviško rezidenco za morebitne dokaze o zločinih.

Sodnik je pooblastil FBI, da preišče tisto, kar je urad imenoval “Office 45”, kot tudi “vse druge prostore ali območja” v Mar-a-Lagu, ki so bili na voljo Trumpu in njegovemu osebju za shranjevanje škatel in dokumentov. V vlogi FBI za nalog sodniku je bilo izrecno navedeno, da se bodo zvezni agenti izogibali območij, ki jih najamejo ali uporabljajo tretje osebe, “kot so člani Mar-a-Lago” in “apartmaji za zasebne goste”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)