(V ŽIVO) Drama bo – “Ta simbol bomo do njegove 115. obletnice pripeljali na tak nivo, kot si zasluži. To si zasluži SNG Drama in zasluži si slovenski narod” – Robert Golob – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Drama bo – “Ta simbol bomo do njegove 115. obletnice pripeljali na tak nivo, kot si zasluži. To si zasluži SNG Drama in zasluži si slovenski narod” – Robert Golob

(V ŽIVO) Drama bo – “Ta simbol bomo do njegove 115. obletnice pripeljali na tak nivo, kot si zasluži. To si zasluži SNG Drama in zasluži si slovenski narod” – Robert Golob

Predsednik vlade Robert Golob si je z ministrico za kulturo Asto Vrečko ogledal prostore SNG Drama in se na temo obnove gledališča sestal z ravnateljico Vesno Jurca Tadel.

“V politiki velikokrat govorimo, da je kultura temelj slovenskega naroda. Ko pa si človek potem pogleda enega od simbolov te kulture, ga malo zmrazi, ko ugotovi, da politiki včasih veliko govorijo, pa tega v resnici ne misijo,” je med drugim  po srečanju z vodstvom Drame dejal predsednik vlade Robert Golob.

“Mi bomo naredili razliko. Ta simbol bomo do njegove 115. obletnice pripeljali na tak nivo, kot si zasluži. To si zasluži SNG Drama in zasluži si slovenski narod. Imeli bomo simbole, na katere bomo ponosni,” je med drugim povedla predsednik vlade in dodal, da je vlada  v tem trenutku tik pred sprejemom rebalansa za leto 2022/23 in “projekt Drame, ki ni projekt enega ministrstva, ampak je razvojni projekt celotne vlade, bomo uvrstili v vse ustrezne dokumente, za to da lahko z investicijo začnemo takoj”.

“Vesela sem, da naša vlada razume pomen kulture, pomen naših osrednjih kulturnih ustanov in da ne bo ostalo samo pri besedah. Že z naslednjim mesecem bomo začeli s konkretnimi dejanji, da bo SNG Drama obnovljena v najkrajšem možnem času,” pa je po srečanju povedla ministrica za kulturo Asta Vrečko.

https://twitter.com/vladaRS/status/1558072199893983234

“Vesela sem, da predsednik in vlada RS razumeta pomen kulture in umetnosti v družbi ter ključno vlogo naših osrednjih kulturnih ustanov. Do sedaj nobena vlada ni zagotovila proračunskih sredstev za celostno obnovo SNG Drame, zdaj pa bo ta uvrščena med vladne razvojne projekte. Obnova bo potekala po izvornih načrtih biroja Bevk Perović arhitekti, ki je leta 2017 zmagal na javnem natečaju. Že takoj z naslednjim mesecem bomo začeli na vladi in ministrstvu za kulturo s konkretnimi koraki, da bo SNG_ Drama Ljubljana obnovljena v najkrajšem možnem času.
sten kolektiv in program pa bosta dobila končno tudi primerno infrastrukturo, da bo SNG Drama tudi infrastrukturno primerljiva s sorodnimi institucijami v Evropi,” je na Twitterju zapisala Asta Vrečko.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)