Viktorju Orbanu se je med dopustom na Visu pokvaril gumenjak – Hrvaški mediji poročajo o “junaštvu vojaškega upokojenca, ki živi na Visu in ki naj bi Orbana rešil pred utopitvijo” – TOPNEWS.si

Viktorju Orbanu se je med dopustom na Visu pokvaril gumenjak – Hrvaški mediji poročajo o “junaštvu vojaškega upokojenca, ki živi na Visu in ki naj bi Orbana rešil pred utopitvijo”

Viktorju Orbanu se je med dopustom na Visu pokvaril gumenjak – Hrvaški mediji poročajo o “junaštvu vojaškega upokojenca, ki živi na Visu in ki naj bi Orbana rešil pred utopitvijo”

Na hrvaški obali dopustuje madžarski premier Viktor Orban, čeprav je sodržavljane v minulih letih pozival, naj letujejo doma, ne na Jadranu. Orbana so konec tedna najprej opazili na Braču in nato še na Visu, kjer se mu je po pisanju hrvaškega časnika Slobodna Dalmacija, pokvaril gumenjak.

Slobodna Dalmacija je namreč včeraj prva objavila novico, da se je madžarskemu premierju Viktorju Orbanu med dopustom na Visu pokvaril gumenjak. O Orbanovem obisku so javnost prvi seznanili lastniki gostilne Gajeta v Milni na otoku Brač prek družbenega omrežja Instagram, na katerem so objavili fotografijo z madžarskim premierjem.

Orbana je nato na Visu fotografiral še nekdanji sodelavec Slobodne Dalmacije Boris Vrkić. “Pokvaril se mu je gumenjak, zato sem njega, ženo in varnostnika zapeljal do obale. Bili so dobro razpoloženi,” je za časnik povedal Vrkić. Ko je videl, da je Orban v težavah, je Boris Vrkić, zdaj vojaški upokojenec, ki živi na Visu, Madžaru, njegovi ženi in telesnemu stražarju ponudil prevoz do restavracije na Visu s psom. Kot spomin na tisto vožnjo je nastala fotografija, na kateri se Vrkić smeji z Orbanom.

Orban je julija 2020 svojim sodržavljanom svetoval, naj več letujejo na Balatonu, manj pa na Jadranu. Sam se je nato še isto leto odpravil na dopust na Mljet.

Hrvaško morje je nazadnje spet omenil pred tremi meseci, ko je izjavil, da njegova država ne bi imela problemov z embargom na uvoz ruske nafte, če ji ne bi odvzeli morja. Pri tem je očitno mislil na hrvaško obalo, katere deli so nekoč pripadali Madžarski.

Na njegovo izjavo se je takrat takoj odzvalo hrvaško ministrstvo za zunanje zadeve. Sporočili so, da Hrvaška ostro obsoja izjavo madžarskega premierja in vse ozemeljske težnje do sosednjih suverenih držav, ter opozorili, da takšne izjave po nepotrebnem rušijo dobrososedske odnose.

COMMENTS

Wordpress (0)