(VIDEO) “Tisti, ki nam rečejo: ja pa vi ste ziher od komunistov, pa od Kučana, non stop kritizirate desnico, pa Janšo, pa SDS. Ja seveda ….on je Nato plačanec, globo plačanec…” – Kako je predsedniški kandidat Aleš Ernecl obračunal z Janšo, Golobom in konkurentko Nino Krajnik, češ “da govori bedarije” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Tisti, ki nam rečejo: ja pa vi ste ziher od komunistov, pa od Kučana, non stop kritizirate desnico, pa Janšo, pa SDS. Ja seveda ….on je Nato plačanec, globo plačanec…” – Kako je predsedniški kandidat Aleš Ernecl obračunal z Janšo, Golobom in konkurentko Nino Krajnik, češ “da govori bedarije”

(VIDEO) “Tisti, ki nam rečejo: ja pa vi ste ziher od komunistov, pa od Kučana, non stop kritizirate desnico, pa Janšo, pa SDS. Ja seveda ….on je Nato plačanec, globo plačanec…” – Kako je  predsedniški kandidat Aleš Ernecl obračunal z Janšo, Golobom in konkurentko Nino Krajnik, češ “da govori bedarije”

Kandidaturo za predsednika republike je na pretočnem prenosu na portalu YouTube sinoči napovedal tudi filozof, novinar in delavec v avstrijski industriji Aleš Ernecl. Smisel Republike Slovenije vidi v tem, da imajo v njej Slovenci privilegije, ki jih nimajo nikjer drugje. Ob tem meni, da Slovenci v državi, ki bi morala biti namenjena Slovencem, nimajo glasu.

“To je en razlog, drugi razlog pa je problematičen odnos slovenske vlade, pa ne samo tako imenovane desne in ne samo tako imenovane leve, do tako imenovane Amerike. Amerike v kulturnem smislu in Amerike v geopolitičnem smislu, kjer se zdi, kot da nam je dano na izbiro le to ali si z nami ali si proti nam. Danes kot Slovenec ne moreš biti kritičen do Amerike, ne v kulturnem smislu, ne v geopolitičnem smislu,” je med drugim dejal Ernecl. Glede protikandidatov na predsedniških volitvah je dejal, da so vsi pripravljeni scenarije iz “hollywoodskih, washintonskih in telavivskih studiev”.

Ob tem je izrekal pomisleke glede evroatlantskih povezav, ki po njegovem mnenju vodijo v izumrtje slovenskega rodu. Na pretočnem prenosu je Ernecla med drugim podprl nekdanji sodnik Evropskega sodišča za človekove pravice Boštjan M. Zupančič. Zaželel mu je veliko optimizma, saj da je treba za namen zbiranja podpisov pridobiti zaveznike.

Pri kandidaturi so Ernecla, sicer tudi ustanovitelja portala NTA, ki so ga poimenovali Nacionalna tiskovna agencija, ga na prenosu podprli še nekateri posamezniki med njimi Marko Debevc, Alen Koman, Matej Šteflič in Timotej Mavrek.

V mednarodni politiki Ernecl, ki pravi Slovenija ne bi smela priznati Kosova, saj gre za “homerotični odnos med Albanci in Natom” , simpatizira z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom, ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, do neke mere tudi s kitajskim voditeljem Xi Jinpingom. Kljub temu vse omenjene sumi, da sodelujejo z ameriškim predsednikom Joem Bidnom. Kot predsednik republike bi po temeljitem premisleku diplomatske odnose vzpostavil s tistimi, ki lahko slovenskemu rodu bolj koristijo kot povezave z zvezo Nato in ZDA.

“Predsednik države , ki se nam ponuja oziroma kandidati za predsednika države RS, ki se nam ponujajo so takorekoč vsi pripravljeni brati iz scenarije, ki jih bodo dobili iz hollywoodskih, washintonskih in telavivskih studiev. To velja tako za Anžeta Logarja, kot za Marto Kos, pa tole Natašo Pirc Musar in navsezadnje čeprav se zdi, da posebno tudi Nino Krajnik z njeno singularnostjo in Lacanom in podobnimi neumnostmi. Oprosti Nina ampak to se neumnosti, to ti lahko povem, tako na kavi v live streamu in ti bom povedal tudi v živo, če se bova kadarkoli srečala na katerihkolih soočanjih. Kakorkoli to je za začetek  pri navajanju razlogov za kandidaturo”.

Ernecl je bil kritičen do Janeza Janše in SDS-a, ki jo je označil za”kvazi domoljubno stranko”. “Ko vidimo našo to kvazi domoljubno stranko, patriotsko stranko, ker ljudje hodijo v gore, mahajo s slovenskimi zastavami vso to simboliko obvladujejo ne, obenem pa če jih vprašate, kaj pa je s slovenskim rodom: “Ja ti si fašist.” Ta domoljubna stranka je antislovenska in se osredotoča bolj na srbofobijo in alabanofilijo kot to , da bi ohranila slovenski rod. poleg tega, da se osredotoča na ohranjanje statusa quo glede tega, da smo vagon nemškemu gospodarstvu oziroma nemški lokomotivi, ki vodi v Ameriko in od tam dalje na Mars. Tako , da ne ne bi smeli priznati Kosova v tem moralnem in intelektualnem smislu ne. ne. lahko pa rečemo ja seveda, če imaš ne suvereno državo, ki je pod okriljem Nata, ki je hlapec Nata, kar vidimo da Janša, SDS in navsezadnje tudi Golobova vlada. Navsezadnje tudi Levica, ki deluje rusofilsko ali pa srbofilsko je na koncu dneva enak hlape Natu, kot SDS. Potem pač dobiš to, kar si dobil in to, da je Slovenija ena prvih, če ne celo prva, ki je priznala Kosovo in te je sram , če imaš vsaj oreh namesto možganov ampak kaj čemo,” je med drugim dejal Ernecl in nadaljeval:

“Tisti, ki nam rečejo: ja pa vi ste ziher od komunistov pa od Kučana. Non stop v bistvu kritizirate desnico, pa Janšo pa SDS in tako dalje. Ja seveda zato, ker so nam dolga leta bili najbližje v mislih in smo zdaj, ne zdaj ampak že precej časa nazaj odkrili, da so nas varali, da so nam lagali in lahko dokažemo in bom tudi dokazal, če me kadarkoli povabijo na soočanje s kakšnim Logarjem in tako dalje, zakaj so lagali, kaj točno v čem točno so lagali in da so to lažni rodoljubi. Mislim lažni, saj Janša niti več ne skriva ne. On v intervjujih jasno in razločno pove; jaz nisem nacionalist, jaz sem samo domoljub. On jasno in razločno na Twitterju v pogovorih s Slovenci jasno z rendum Slovenci pove, Ja moji črnski prijatelji so mi več od rendum Slovenca. To on jasno pove. To on jasno in razločno pove in tudi napiše. On je Nato plačanec, globo plačanec, on ni nikakršen Slovenec, ne etnično, ne zavestno, ne idejno, ne umsko, ne telesno, ne krvno, navsezadnje če hočete. In enko velja velja tudi za vse njemu podobne bumerje iz SDS-a, čeprav verjamem, da v SDS – u obstaja cel kup ljudi, ki se z nami in našimi idejami ko kritiziramo recimo tale multikulturalizem in globalizem nam kimajo in se strinjajo, potem pa ne morejo razumeti zakaj kritiziramo tudi SDS in Logarja in Janšota in podobne”.

Ernecl je na virtualni tiskovni konferenci  predstavil tudi “svoje” videnje odnosa med cerkvijo in državo, odgovarjal na vprašanje legalizacije prostitucije in kako bi on rešil vprašanje porok istospolnih in posvojitev otrok v LGBT skupnosti.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)