(VIDEO) Vodstvo stranke NSI čaka na odločitev Ljudmile Novak – Vlada Roberta Goloba je, po oceni Vide Čadonič Špelič “še v učni dobi” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vodstvo stranke NSI čaka na odločitev Ljudmile Novak – Vlada Roberta Goloba je, po oceni Vide Čadonič Špelič “še v učni dobi”

(VIDEO) Vodstvo stranke NSI čaka na odločitev Ljudmile Novak – Vlada Roberta Goloba je, po oceni Vide Čadonič Špelič “še v učni dobi”

Nismo klasična opozicijska stranka, saj vedno jasno povemo svoje mnenje in vladi dobre poteze vlade tudi priznamo. Ne kritiziramo na pamet, ampak povemo, kako bi stvari v NSi naredili drugače,« je ob 22. obletnici ustanovitve stranke dejala podpredsednica in poslanka Vida Čadonič Špelič.

Ob tej priložnosti je komentirala tudi aktualno dogajanje v Sloveniji in svetu. Izrazila je oceno, da se zdi, da je vlada Roberta Goloba še v učni dobi, saj v javnost prihajajo z zakoni, za katere v NSi ocenjujemo, da niso dobri. »Pričakujemo, da se bodo zakoni nadgrajevali in bomo delali korake naprej, ne pa nazaj. To je še posebej pomembno v času krize, ki se napoveduje,« je dejala.

Kot primer koraka nazaj je navedla davčno politiko, kjer nova vlada razgrajuje sprejeto davčno reformo. »Vlada ne podpira dela, ampak dviga obdavčitev. Delodajalci s tem niso zadovoljni in mislim, da je to prva rdeča luč. Vlada bi morala bolj upoštevati tiste, ki ustvarjajo in nam dajejo kruh ter tudi tiste, ki zaradi slovenske davčne politike posledično zapuščajo državo,« je pojasnila.

Dotaknila se je tudi napovedi o povečanem davku na najemnine in v zvezi s tem dejala, da namesto prisile potrebujemo predvsem rešitve, ki bodo ljudi spodbudile, da bodo stanovanja ponudili na trg.

 

Kot zelo aktualen problem tako v Sloveniji kot Evropi je podpredsednica NSi izpostavila sušo, ki je kmete močno prizadela in pridelka bo od 50 do celo 100 odstotkov manj kot pričakovano. To se bo močno poznalo – številni kmetje bodo ostali brez dohodka, prav tako pa se bo suša poznala na kakovosti in ceni pridelane hrane. Zato je vlado pozvala naj čim prej razglasi naravno nesrečo in začne uraden postopek ocenitve škode, kar bo podlaga za izplačilo škode.

Da kmetom ne bi bilo potrebno poseči po dodatnem zakolu živine zaradi pomanjkanja krme, je pozvala vlado tudi k sprostitvi državnih rezerv in iz tega vira omogoči nakup krme, ki jo potrebujejo. »Tak ukrep smo že uveljavili leta 2003, ko je prav tako bila močna suša,« je dejala Čadonič Špeličeva.

Stranka želi povečati število županov in glede predsedniških volitev  “čaka na odločitev Ljudmile Novak”.

V zaključku novinarske konference je Vida Čadonič Špelič še pojasnila, da se stranka pospešeno pripravlja na lokalne volitve, ki bodo konec novembra. »Glede predsedniških volitev pa v stranki še ni dokončne odločitve, saj čakamo na odločitev nekdanje predsednice NSi Ljudmile Novak,« je še dodala in sporočila, da bo vodstvo stranke dokončno odločitev o tem sporočila v začetku septembra.

Novinarska konferenca ob 22. obletnici ustanovitve NSi,  na kateri je nastopila  podpredsednica NSi in poslanka Vida Čadonič Špelič.

COMMENTS

Wordpress (0)