“Pa še o našem “strateškem partnerstvu” z ZDA, Tanja. Temu se po domače reče “služabništvo”, ali “servilnost”. Aurelio Juri je sram in se sprašuje: “Čemu pred 31 leti izborjena samostojnost? da bi služili ZDA?” – TOPNEWS.si

“Pa še o našem “strateškem partnerstvu” z ZDA, Tanja. Temu se po domače reče “služabništvo”, ali “servilnost”. Aurelio Juri je sram in se sprašuje: “Čemu pred 31 leti izborjena samostojnost? da bi služili ZDA?”

“Pa še o našem “strateškem partnerstvu” z ZDA, Tanja. Temu se po domače reče “služabništvo”, ali “servilnost”. Aurelio Juri  je sram in se sprašuje: “Čemu pred 31 leti izborjena samostojnost? da bi služili ZDA?”

Ministrica Tanja Fajon, ki  v New Yorku lobira glede kandidature Slovenije za Varnostni svet ZN-a se  je srečala tudi z ameriškim državnim sekretarjem Antonyem Blinknom, ki je na Twitterju ocenil, da je Slovenija zelo dobro usposobljen kandidat za varnostni svet.

“Produktiven pogovor s slovensko zunanjo ministrico Tanjo Fajon v New Yorku. ZDA močno podpirajo Slovenijo kot zelo dobro usposobljeno kandidat za varnostni svet. V naši razpravi smo poudarili, da je treba podpreti Ukrajino in Rusijo pozvati na odgovornost za njeno brutalno vojno,” je na Twitterju zapisal ameriški državni sekretar Antony Blinken.

Pa še o našem “strateškem partnerstvu” z ZDA, Tanja. Temu se po domače reče “služabništvo”, ali “servilnost”. Ko je Bush storil Iraku kar je Putin Ukrajini, smo mu celo ploskali. Čemu pred 31 leti izborjena samostojnost? da bi služili ZDA? Mene je sram

 

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je sicer za medije izrazila prepričanje, da je podpora kandidaturi Slovenije za nestalno članico Varnostnega sveta ZN za obdobje 2024–2025 v vladi enotna.

“Celotna Slovenija, politika in družba, ljudje smo zainteresirani, da dobimo priložnost sedeti v Varnostnem svetu in usmerjati zelo pomembno agendo v težkih varnostnih okoliščinah. Ne vidim nobenega dvoma,” je dejala Fajonova, ki pa očitno nima podpore strankarskega kolega in nekdanjega vplivnega politika  stranke SD Aurelija Jurija.

Ob Sloveniji se za isti položaj iz vzhodnoevropske skupine sistema ZN-a poteguje še Belorusija, ki je zahodne države na čelu z ZDA nočejo imeti v varnostnem svetu. Vendar ima Generalna skupščina ZN-a 193 članic in treba bo prepričati večino. Nekatere članice imajo pomisleke, zato  bi lahko  sponzorstvu ZDA škodilo Sloveniji, ki bi bila po prepričanju kritikov  samo dodatni rezervni glas za američane.

COMMENTS

Wordpress (0)