(V ŽIVO) Robert Golob danes ponovno z nevladnimi organizacijami – Tokrat povabljena tudi Nika Kovač in Inštitut 8. marec  – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Robert Golob danes ponovno z nevladnimi organizacijami – Tokrat povabljena tudi Nika Kovač in Inštitut 8. marec 

(V ŽIVO) Robert Golob danes ponovno z nevladnimi organizacijami – Tokrat povabljena tudi Nika Kovač in Inštitut 8. marec 

Predsednik vlade Robert Golob in ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se bosta danes ponovno srečala s predstavniki nevladnih organizacij. Tokrat je na srečanje povabljena tudi Nika Kovač in Inštitut 8. marec, ki je zaradi zapleta z vabili izpadel iz seznama povabljenih na prvi sestanek predsednika vlade z nevladniki.

“Priznam, da me je to presenetilo in na nek način tudi prizadelo. Zdi se mi, da si potencial dialoga zaslužimo,” je na svojem profilu na Facebooku takrat napisala Nika Kovač. “Na koncu pa me je to opomnilo, da v resnici spadamo na ulico in med ljudi. In to je mesto, ki ga bomo v kolektivu izbrali vedno znova in znova. Fajtamo dalje,” je še zapisala.

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1552905484759433216

Včeraj pa so so v Inštitutu 8. marec na Twitterju zapisali: Jutri se bosta naši Nika in Tina udeležili sestanka nevladnih organizacij s predsednikom vlade Robertom Golobe in ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik.
Na sestanek smo povabljeni prvič, vabila smo veseli. Če bo priložnost, bomo govorili predvsem o pomenu krepljenja socialne države, proračuna, ki to zagotavlja in pestri jeseni”.

V Inštitutu so bili sicer ob divjanju požara na Krasu deležni “živega ognja” opozicijske SDS  zaradi referenduma za vodo, ki je takrat zelo načel hegemonijo vladajoče stranke in Janeza Janše in kar je kasneje rezultiralo tudi na parlamentarnih volitvah.  Ker so jim v SDS -u očital, da so zaradi referenduma o vodi krivi za pomanjkanje vode  in posredno tudi za požare na Krasu so dekleta in fantje iz Inštituta 8. marec nekaj dni popolnoma bledi in vsi iz sebe  hodili po Ljubljani.

Pred parlamentarnimi počitnicami so namreč prejšnji teden sklicali kar štiri tiskovne konference na katerih so se, poleg komentiranja sprejema zakona o odpravi škodljivih ukrepov prejšnje oblasti branili, da niso krivi za požar na Krasu.

Vlada potrebuje aktivno civilno družbo, je po prvem srečanju s predstavniki nevladnih organizacij, ki je bilo konec junija,  poudaril predsednik vlade Robert Golob. “Vsaka pametna vlada, ko dobi priložnost, da lahko dela s civilno družbo, bo to tudi izkoristila,” je  junija poudaril predsednik vlade, ki se bo danes,  skupaj ministrice za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik, udeležil srečanja z nevladniki na ministrstvu za javno upravo na Lagusovi.

Dogajanje in izjave bomo na Topnews in YouTube kanalu Toptv.si prenašali v živo.

 

COMMENTS

Wordpress (0)