Občina Elassona v Grčiji bo zgradila občinske fotovoltaične elektrarne s skupno močjo 5 MW – TOPNEWS.si

Občina Elassona v Grčiji bo zgradila občinske fotovoltaične elektrarne s skupno močjo 5 MW

Občina Elassona v Grčiji bo zgradila občinske fotovoltaične elektrarne s skupno močjo 5 MW

Občina Elassona išče izvajalca za postavitev petih sončnih elektrarn po 1 MW. Pričakuje, da bodo lokalnemu podjetju za vodo in kanalizacijo znižali stroške električne energije za 90 %.

Na Grškem nacionalnem elektronskem sistemu javnih naročil (NEPPS) so sprožili največje javno naročilo za sončne elektrarne doslej. Lokalna oblast v Elassoni želi doseči velike prihranke pri računih za elektriko za svojo infrastrukturo. Je ena največjih občin v državi s šestdesetimi mesti in vasmi. Nahaja se blizu Larise v Tesaliji.

Elassona išče izvajalca za dobavo, montažo in zagon petih fotovoltaičnih enot s konično močjo 1 MW. Za projekt je namenila 3,44 milijona evrov oziroma 4,27 milijona evrov z davkom na dodano vrednost. Cilj je povečati energetsko avtonomijo lokalne infrastrukture.

Rok prijave je 29. avgust, izvajalec pa bo imel za izvedbo naloge 12 mesecev. Ponudbe bodo razvrščene glede na razmerje med kakovostjo in ceno. Po prejšnji objavi na spletni strani občine bodo sončne elektrarne imele življenjsko dobo 25 let, projekt pa je skupaj vreden 3,64 milijona evrov brez DDV.

COMMENTS

Wordpress (0)