“Glej, glej… celo Tanjo Fajon smo spravili na pravo pot (v Kijev op.av)” – Janez Janša vesel, da Fajonova ni zašla na “kriva pota” – TOPNEWS.si

“Glej, glej… celo Tanjo Fajon smo spravili na pravo pot (v Kijev op.av)” – Janez Janša vesel, da Fajonova ni zašla na “kriva pota”

“Glej, glej… celo Tanjo Fajon smo spravili na pravo pot (v Kijev op.av)” – Janez Janša vesel, da Fajonova ni zašla na “kriva pota”

Zunanja ministrica Tanja Fajon je danes na obisku v Kijevu, kamor je glede na objavo na Twitterju prišla z namenom, da izrazi politično in praktično podporo Slovenije Ukrajini in njenim pogumnim ljudem. Med drugim se je že srečala z ukrajinskim zunanjim ministrom Dmitrom Kulebo in obiskala uničeno kijevsko predmestje Irpin.

Začetek njenega obiska je s tvitom pospremilo tudi slovensko veleposlaništvo v Kijevu, ki je dodalo, da zunanja ministrica s tem izkazuje podporo in solidarnost Slovenije z Ukrajino. Na Twitterju je veselje ob  tem, da je Tanjo spravil na pravo pot izrazil tudi predsednik SDS Janez Janša.

 

V Irpinu si je ministrica s predstavnikom kijevske regionalne vojaške administracije ogledala uničljive posledice ruske vojaške okupacije in agresije. Ukrajinska stran je izrazila željo, da bi slovenske občine pomagale pri povojni obnovi kraja, je sporočila na Twitterju.

Poleg tega je Fajonova skupaj z ukrajinskim zunanjim ministrom Dmitrom Kulebo položila cvetje pri zidu spomina na padle v vojni v Donbasu in se poklonila žrtvam.

Slovensko veleposlaništvo v Kijevu je njen obisk pospremilo s tvitom, da zunanja ministrica s svojo prisotnostjo v Kijevu izkazuje podporo in solidarnost Slovenije z Ukrajino.

Da bo v teh dneh odpotovala v ukrajinsko prestolnico, so sicer v torek napovedali na zunanjem ministrstvu. Fajonova naj bi predstavila dosedanjo slovensko pomoč Ukrajini in prisluhnila ukrajinskim potrebam po nadaljnji pomoči. Med drugim naj bi izrazila pripravljenost sodelovanja Slovenije pri povojni obnovi Ukrajine.

Po Berlinu in Zagrebu je to tretji dvostranski obisk zunanje ministrice v tujini od nastopa vlade premierja Roberta Goloba.

Slovenija je od samega začetka med državami, ki so najostreje obsodile rusko agresijo na neodvisno in suvereno Ukrajino. Kijevu je zagotovila tudi podporo pri povojni obnovi države.

Po Berlinu in Zagrebu je to tretji dvostranski obisk zunanje ministrice v tujini od nastopa vlade premierja Roberta Goloba. Obisk v ukrajinski prestolnici v juliju sta večkrat napovedala tako ministrica kot premier.

COMMENTS

Wordpress (0)