Guverner Nikolajeva želi mesto zapreti zaradi lova na domnevne vohune in saboterje – “Sumim vse,” je izjavil Vitaliv Kim in dodal, da ima “skrito strategijo,” da odkrije in ujame domnevne vohune – TOPNEWS.si

Guverner Nikolajeva želi mesto zapreti zaradi lova na domnevne vohune in saboterje – “Sumim vse,” je izjavil Vitaliv Kim in dodal, da ima “skrito strategijo,” da odkrije in ujame domnevne vohune

Guverner Nikolajeva želi mesto zapreti zaradi lova na domnevne vohune in saboterje – “Sumim vse,” je izjavil Vitaliv Kim in dodal, da ima “skrito strategijo,” da odkrije in ujame domnevne vohune

Jugozahodno ukrajinsko mesto Nikolajev naj bi v prihodnjih dneh popolnoma zaprli, je razkril guverner Vitaliy Kim. Skrajni ukrep je potreben za ujetje domnevnih vohunov in saboterjev, ki naj bi sodelovali z Rusijo, je povedal v intervjuju za The Telegraph.

Doslej so mestne oblasti in vojska med trajajočim konfliktom pridržale dvanajst posameznikov, za katere menijo, da delajo za Rusijo, je razkril Kim. Na vprašanje o številu domnevnih “vohunov” je guverner priznal, da sumi, da so dobesedno vsi v mestu izdajalci.

“Sumim vse,” je izjavil Kim in dodal, da ima “skrito strategijo” , da odkrije in ujame domnevne vohune.

Če želite ostati močan pred ruskimi silami, morate ohraniti “bistro glavo in razgreto srce”, je zatrdil uradnik. Opomba je bila očitno prikimavanje izreku, ki ga običajno pripisujejo boljševiškemu revolucionarju in vodji zgodnjih sovjetskih organov državne varnosti Feliksu Dzeržinskemu, da mora imeti pravi varnostni agent “bistro glavo, razgreto srce in čiste roke”. Slednje očitno ne velja za ukrajinske lovce na vohune.

V začetku tega tedna je Kim napovedal 100 dolarjev nagrade za nasvete o domnevnih saboterjih in vohunih. Odškodnina bo prišla v zameno za informacije o “tistih, ki okupatorjem razkrijejo kraje namestitve ukrajinskih čet”, je dejal in dodal, da bo 100 dolarjev napitnine plačano le za verodostojna poročila.

Več ukrajinskih uradnikov je večkrat opozorilo na domnevno razširjeno “kolaboracijo” in “izdajo” med državljani države in zaposlenimi v varnostnih agencijah. To vprašanje je povzročilo padec generalne tožilke Irine Venediktove in vodje najvišje varnostne agencije v državi Ivana Bakanova.

Oba uradnika je med tednom odpustil ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, ki je dejal, da je bilo “registriranih približno 651 kazenskih zadev o veleizdaji in kolaboracionističnih dejavnostih zaposlenih v tožilstvu, predkazenskih preiskovalnih organih in drugih organih pregona”.

COMMENTS

Wordpress (0)