(V ŽIVO) Janševi vzroke za požar na Krasu spretno povezali z referendumom o vodi in ga izkoristili za obračun z Niko Kovač in Inštitutom 8. marec ter za “dokončno rešitev” problema z NVO-ji (nevladnimi organizacijami) – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Janševi vzroke za požar na Krasu spretno povezali z referendumom o vodi in ga izkoristili za obračun z Niko Kovač in Inštitutom 8. marec ter za “dokončno rešitev” problema z NVO-ji (nevladnimi organizacijami)

(V ŽIVO) Janševi vzroke za požar na Krasu spretno povezali z referendumom o vodi in ga izkoristili za obračun z Niko Kovač in Inštitutom 8. marec ter za “dokončno rešitev” problema z NVO-ji (nevladnimi organizacijami)

Največji slovenski požar v zgodovini na Krasu, ki MSM medijem rešuje osrednje dnevnike, saj jim v času parlamentarnih ni potrebno iskati zgodb s katerimi bi zapolnili dnevnike in večerne oddaje, so v opozicijski SDS in predvsem v desni sferi političnega prostora spretno izkoristili za obračun z Inštitutom 8. marec in Niko Kovač.

https://twitter.com/JurePoglajen/status/1550181256884850688

Na družbenih omrežjih se hujše kot požar širi teza, da da je za vse požare in pomanjkanje vode na Oblaki krivec referendum o pitni vodi, ki ga  je organizirala Inštitut 8. marec. Na desni so dogajanje vzeli kot revanš in se maščevali za poraz, ki je načel vlado Janeza Janše.

.

Privrženci prejšnjega režima pa so šli nekoliko dlje v “dokončno rešitev” in diskreditacijo nevladnih organizacij, ki so jih postavili ob bok gasilcem ter jih obtožili , da požirajo denar, ki bi ga lahko porabili za opremo proti gašenju požarov.

https://twitter.com/SSN_pr/status/1549965670313508865

https://twitter.com/Libertarec/status/1550168036849639425

https://twitter.com/ATBeatris/status/1550026396096921600

https://twitter.com/ErikaPlaninsec/status/1550028378098606080

“Neverjetni so na Popu, kako ščitijo interese kapitala. Že drugič v tednu dni PV sprašujejo, če bo Levico vrgel iz vlade in v njej vzel NSi, kot da prvič niso dobili odgovora. Že pred volitvami vemo, da so se njihovi voditelji skrajno neprofesionalno pripravljali prav na to stranko,” pa je na Twitterju zapisal Matej Klarič.

“Na tej točki desnice kot realne politične moči ali alternative ni več. Zgodi se stvar, kot je totalna suša, ekološka katastrofa v Istri, in namesto, da bi pripravili nek plan reševanja problema, ga predlagali v parlamentu in prepričali koalicijo, manipulirajo in lažejo,” je na Twitterju zapisal Aljoša Harlamov in v niti nadaljeval:

“Seveda je veliko vprašanje, kako bi sploh lahko nagovorili ta problem: med SDS je ogromno zanikovalcev podnebnih sprememb, kakršen je Grims, njihova politika do narave pa je totalno neoliberalna, saj je bil zakon o vodi namenjen ničemur drugemu kot privatizaciji vode in obal.

Zato pač lažejo in krivdo za katastrofo pripisujejo referendumu za vodo, čeprav se zakon o vodi ni dotikal teh problemov niti zavrnitev zakona ni preprečila reševanja teh problemov. Gre za čisto manipulacijo, v katero lahko prepričajo samo zveste volivce in kakšnega naivneža. Vse svoje moči namesto v reševanje problema usmerjajo v povsem lažno zgodbo, ki ne more biti namenjena ničemur drugemu kot blatenju političnih nasprotnikov in civilne družbe s pomočjo svojih medijev in trolov na družabnih omrežjih ter posledično nabiranju političnih točk.
In vse to seveda medtem ko ljudem grozi izguba življenja in/ali premoženja, ko potrebujejo pomoč, hitro rešitev, sanacijo in potem politični načrt preprečevanja in omejevanja takih katastrof v naslednjih letih vse bolj vročih poletij. To ni več resna politika, to je samo še serviranje teorij zarote za klike/glasove. Kar seveda ne pomeni, da od trenutne oblasti ne pričakujemo več kot kazanje s prstom nazaj in trepljanje po ramenih. Pričakujemo rešitve problemov, ki so jih liberalne vlade soustvarile.
Za vse, ki se spopadajo s požarom na goriškem delu Krasa, je težka noč. Kot je zjutraj povedal nočni vodja intervencije Stanko Močnik, je gorelo na več lokacijah, pojavljala pa so se še nova žarišča. Ob velikih naporih pa so požarišča vendarle uspeli ohraniti pod nadzorom”.

Inštitut 8. marec pa je za danes napovedal tiskovno konferenco in napovedal odziv “na izrabljanje tragedije s strani desnice in prelaganje odgovornosti na civilno družbo in organizacije”.

COMMENTS

Wordpress (0)