“Medtem, ko razpada zahodni imperij z ZDA na čelu ter koristnimi idioti EU in Veliko Britanijo, se gradi nov »vzhodni« imperij”- Drago Pavšelj na (J.P) Damjan blogu – TOPNEWS.si

“Medtem, ko razpada zahodni imperij z ZDA na čelu ter koristnimi idioti EU in Veliko Britanijo, se gradi nov »vzhodni« imperij”- Drago Pavšelj na (J.P) Damjan blogu

“Medtem, ko razpada zahodni imperij z ZDA na čelu ter koristnimi idioti EU in Veliko Britanijo, se gradi nov »vzhodni« imperij”- Drago Pavšelj na (J.P) Damjan blogu

Namesto, da se na sestanku G7 norčujejo iz Putina in razpravljajo o tem ali naj se slečejo do pasu, bi morali evropski politiki iskati izhod iz nastale krize. Vse to dogajanje je dejansko distopija, ki jo živimo danes in bomo jutri, najkasneje pa to zimo v nesluteni krizi, kakršne ni doživelo nekaj generacij evropskih državljanov.

Napovedi nadaljevanja ponovnega prerazdeljevanja geostrateških interesov velikih, so izjemno črnoglede. Maske so padle in sedaj ni več dileme, da gre za več kot samo »posebno operacijo« v Ukrajini za zaščito ruske manjšine. Gre za vojno med ZDA in Rusijo, v kateri umirajo za interese ZDA predvsem Ukrajinci in seveda tudi Rusi, ostali koristni idioti, predvsem državljani Evrope in tudi nerazvitega sveta, pa bomo dolga leta trpeli posledice.

 

 

Perspektive za končanje tega spopada so zelo slabe. Nobena od strani v tem spopadu te vojne ne sme izgubiti. Za Ameriko bi bil to »še« en poraz in neslaven umik iz konflikta, ki si ga zaradi že tako načetega ugleda v svetu in notranjih težav, ne more privoščiti. Za Rusijo je širjenje Nata na njihove meje že zdavnaj prekoračena rdeča črta. Še posebej, ker so se vidni ameriški politiki javno izpostavljali z idejami za razkosanje Rusije. Na ta problem je opozarjal Putin svetovne politike že vse od zasedanja Nata v Bukarešti leta 2008. Za Rusijo umik na stanje pred 24.2. letos ali pa celo na stanje pred 2014 brez Krima ne pride v poštev. Ves čas pa visi v zraku grožnja, da bodo uporabili jedrsko orožje v primeru, da se bodo čutili ogrožene.

Trenutno ni pogojev za pogajanja in konflikt bo trajal toliko časa, morda celo nekaj let, da bo na terenu ena stran poražena ali pa bo uspela medijsko in predvsem pred svojo javnostjo prikazati dosežen »status quo« kot uspeh.

 

 

Medtem, ko razpada zahodni imperij z ZDA na čelu ter koristnimi idioti EU in Veliko Britanijo, se gradi nov »vzhodni« imperij, ki v svojo gospodarsko povezavo vabi še vrsto drugih držav sveta. Medtem, ko stavi zahodni imperij na finančne malverzacije, stavi vzhodni imperij na produkcijo dobrin. Medtem, ko stavi zahodni imperij na vojna osvajanja z vzbujanjem konfliktov, stavi vzhodni imperij na »mehko« silo in osvajanja z gradnjo infrastrukture in gospodarsko sodelovanje na kolikor toliko enakovrednih vzajemnih interesih. Čas bo pokazal, kateri model bo bolj uspešen.

V Evropi se bo verjetno vzpostavila »vojna krajina« (skandinavske, baltske države, Poljska, Češka, Slovaška, Romunija, Bolgarija, ki bo obkrožala »vzhodni imperij« na zahodu in deloma jugu. Evropo čaka dolga stagnacija in morda celo notranji konflikti med posameznimi državami. Upam, da se motim, vendar zaenkrat nič ne kaže na to”.

COMMENTS

Wordpress (0)