Večer: “Histerično stanje” v SDS, saj nihče ne priznava volilnega poraza: “Vsi se obnašajo, kot da so zmagovalci in da bodo v pol leta spet prišli na oblast, saj da se bo trenutna koalicija sesula…” – TOPNEWS.si

Večer: “Histerično stanje” v SDS, saj nihče ne priznava volilnega poraza: “Vsi se obnašajo, kot da so zmagovalci in da bodo v pol leta spet prišli na oblast, saj da se bo trenutna koalicija sesula…”

Večer: “Histerično stanje” v SDS, saj nihče ne priznava volilnega poraza: “Vsi se obnašajo, kot da so zmagovalci in da bodo v pol leta spet prišli na oblast, saj da se bo trenutna koalicija sesula…”

“Histerično stanje” v SDS, saj nihče ne priznava volilnega poraza: “Vsi se obnašajo, kot da so zmagovalci in da bodo v pol leta spet prišli na oblast, saj da se bo trenutna koalicija sesula. So kot sekta, ki je zbrana okoli kulta – Janeza Janše,” je razmišljanje na spletni strani Večera povzel Uroš Esih.

https://twitter.com/AndrejDobro/status/1543555954704261120

https://twitter.com/Delo/status/1543816370911158274

“Duh je že zdavnaj ušel iz steklenice. Ustvarili so medijsko pošast, ki renči, bruha ogenj in tolče z repom. Načrtno širijo sovraštvo, hujskajo, pri ljudeh spodbujajo najnižja čustva. Ne, to ni novinarstvo, to niso mediji, to je najbolj ogabna in primitivna politična propaganda. Nova24tv ni samo glavno propagandno orožje Janeza Janše, je tudi njegov najbolj temačni odsev v ogledalu. Gre za politično-propagandni projekt, ki se je rodil v njegovi glavi, ko je prišel iz zapora na Dobu in ga je januarja 2015 predstavil širšemu krogu povabljenih na sedežu SDS, na podstrešju vile na Trstenjakovi,” pa piše v današnjem uvodniku Silvester Šurla, odgovorni urednik Reporterja. Šurla zaključuje, da “me gre več samo za sovražni govor, zdaj so šli še korak dlje, pozivajo k obračunu z orožjem! To pa ni več šala, da bi samo zamahnili z roko in pogledali stran”.

Pregreto politično ozračje  ob prvem pravem vročinskem valu je prejšnji teden dodatno “zakuril” Boris Tomašič.  V oddaji Kdo vam laže, ki jo vodi Boris Tomašič, je eden izmed klicateljev pozival k oboroženemu uporu proti aktualni oblasti. “Ob tej naši bedasti vladi, ki jo imamo sedaj, jaz ne vidim drugega, kot da Slovenija nima več imena ‘Naša država Slovenija’, zdaj imamo novo ime: ‘Socialistična zveza delovnega ljudstva’. Jaz ne vem, kaj je to. Borba za Slovenijo se bo sedaj ponovila. Pozivam vse Slovence, da se pripravijo za boj, da nazaj dobimo Slovenijo. Tisti, ki imate orožje doma, ga ne predajte nazaj policiji. Tisti, ki imate orožje doma, ga ne predajte policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili, da se obračunamo,” je dejal eden od klicateljev v studio televizije Nova24TV. Voditelj oddaje Boris Tomašič pa je klic pospremil s komentarjem: “Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli.” Sedaj pravi, da k nasilju ni pozival ter da so vse drugačne interpretacije zlonamerne.

Celotna zgodba malo spominja na ameriške volitve in “kapitolsko vstajo” 6, januarja 2000, ki jo sedaj preiskuje ameriški kongres. Tudi zgodba Dialog na Nova24TV je sprožil burne odzive v javnosti se je znašla na dnevnem redu izredne seje parlamenta.  Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je po poslušanju posnetka celo sklenila prekiniti sejo državnega zbora za 15 minut, ker jo je posnetek pretresel.

“Nič nisem naredil narobe in za nič se ne bom opravičeval,” je dejal in obrazložil, da ima ustavno pravico za opravljanje svojega dela ter podporo ljudi. “Poskušajo utišati vas, drage gledalke in gledalci, ker jim gre na živce, da obstaja oddaja, v katero lahko pokličete in poveste, kaj si v resnici mislite,” je pojasnil Boris Tomašič.

COMMENTS

Wordpress (0)