“Toplotni udar” v slovenski politiki”: Podporniki Janeza Janše zdaj vse stavijo “na domnevni spopad” med Robertom Golobom in tako imenovano “Kučanovo linijo” – Poleg “prijateljskega ognja” nad Goloba še z “zunanjo in notranjo opozicijo” – TOPNEWS.si

“Toplotni udar” v slovenski politiki”: Podporniki Janeza Janše zdaj vse stavijo “na domnevni spopad” med Robertom Golobom in tako imenovano “Kučanovo linijo” – Poleg “prijateljskega ognja” nad Goloba še z “zunanjo in notranjo opozicijo”

“Toplotni udar” v  slovenski politiki”: Podporniki Janeza Janše zdaj vse stavijo “na domnevni spopad” med Robertom Golobom in tako imenovano “Kučanovo linijo” – Poleg “prijateljskega ognja” nad Goloba še z “zunanjo in notranjo opozicijo”

Slovenija te dni ne doživlja samo prvega letošnjega vročinskega vala ampak, če sodimo po razgreti politični sceni, tudi pravi “toplotni udar”.  Čeprav naj bi Janez Janša odšel na dopust so  njegovi poslanci pred koncem današnje izredne seje državnega zbora več kot aktivni.  Medtem, ko je predsednik SDS na dopustu, pa naj  bi svojim poslancem še pred tem  naročil, naj zbirajo podpise za referendume. Medtem, ko se  poslanci  Janši pritožujejo predvsem nad predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, “češ, da uvaja diktaturo,” pa jih je Janša  svoje takole pomiril prek Twitterja.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1542440936277528576

Nekaj upanja Janševim podpornikom, kjer vidijo luč na koncu tunela je dala nedavna izjava Roberta Goloba, ob predstavitvi  predsedniške kandidature Marte Kos , ko se je odzval na pomisleke nekdanjega predsednika države Milana Kučana, ki je dejal, da ni dobro, da ima ena stranka tri najpomembnejše funkcije v državi.  Po mnenju Goloba  so ti pomisleki nekdanjega predsednika  iz trte zviti, saj da je bil tudi Kučan pred svojo kandidaturo ravno tako predsednik zveze komunistov. “Imam spoštovanje do gospoda Kučana, mogoče pa včasih tudi on ustreli kakšnega kozla,” je dejal Golob.

“Kot sem napovedal. Golob je vendarle toliko ambiciozen in narcisoiden, da bo delal svojo linijo mafije. In spopad s staro, Kučanovo, linijo je neizbežen. Še zabavno bo. Žal bomo račun plačali državljani,” je na Twitterju zapisal sicer podpornik Janeza Janše Domen Cukjati.

https://twitter.com/domencukjati/status/1542080839130939393

 

V tem kontekstu je zanimiva še ena zgodba, ki jo je pred dnevi objavil Portatl Plus Dejan Steinbucha  z naslovom “Lovke orožarske afere Patria tudi v Golobovem kabinetu ” ki je iz naftalina  potegnil nekdanje akterje afere Patria in njihove družinske povezave.

https://twitter.com/JaniKerlc/status/1542428260545470464

Predsednik SDS Janez Janša je sicer pred dnevi na Twitterju objavil sklep ustavnega sodišča, s katerim je zavrglo njegovo pritožbo na sklep o zastaranju zadeve Patria, ker nima pravnega interesa. Kot izhaja iz priloženega sklepa, se je ustavno sodišče odločilo, da ima zastaranje enake pravne učinke kot oprostilna sodba, zato Janša neizpodbojno velja za nedolžnega. Janša je ob tem na družbenem omrežju Twitter zapisal: “Po več kot 15 letih sage o Patrii je slovenska karikatura pravne države končala zadevo z razglasitvijo nedolžnosti.”

Golobovi nasprotniki predvsem iz vrst podpornikov Janeza Janše računajo , da se bo Golobovo Gibanje Svoboda težko borilo na treh frontah, z opozicijo na eni,  in  kot jo imenujejo “Kučanov linijo” na drugi strani (ob tem pa spregledajo, da je podpora Milan Kučana in Danila Türka Nataši Pirc Musar morda zgolj taktična poteza, po kateri je Musarjeva kandidatka “bolj levih sil”, medtem, ko je Marata Kos s tem dobila širši manevrski prostor v sredini in morda tudi desno od sredine, obe pa bi prišle v drugi krog) in kot trejo fronto vidijo notranjo opozicijo Robert Golobu. Seveda gre tudi realno različne poglede na vojno v Ukrajini in odnos do Rusije, kjer se so se pokazale realne razlike, ki so se nenazadnje odrazile tudi pri glasovanju na vladi, kjer sta ministra Levice glasovala proti širitvi Nata na Finsko in Švedsko. Poleg tega Golobovi nasprotniki računajo na nezadovoljstvo ljudi v jeseni zaradi višanja cen in vsesplošne draginje.

V tem kontekstu je zanimiv Steinbuchov zapis v stilu “Hudič na Filozofski fakulteti,”  po katerem naj bi se v Golobov kabinet pri zadnjih vratih rekrutirali Janševi kadri.

 

Lovke orožarske afere Patria tudi v Golobovem kabinetu

 

COMMENTS

Wordpress (0)