Ekskluzivno: Robert Golob se je včeraj sestal z Zoranom Stevanovićem predsednikom stranke Resni-ca – Stevanovića današnji protest ne zanima – TOPNEWS.si

Ekskluzivno: Robert Golob se je včeraj sestal z Zoranom Stevanovićem predsednikom stranke Resni-ca – Stevanovića današnji protest ne zanima

Ekskluzivno: Robert Golob se je včeraj sestal z Zoranom Stevanovićem predsednikom stranke Resni-ca – Stevanovića današnji protest ne zanima

Srečanje med Robertom Golobom naj bi se zgodilo včeraj,  piše na Facebook strani Resni.ca.si:

Danes sta se sestala Dr. Robert Golob, predsednik Vlada Republike Slovenije in Zoran Stevanović, predsednik stranke Resni.ca. Beseda je tekla o antikorupcijskem delovanju, zunanji politiki, lokalni samoupravi in pa še posebej o spremembah Zakona o nalezljivih boleznih.

“V določenih točkah se nista strinjala, smo pa pridobili zagotovilo, da gre v trenutni spremembi ZNB izključno za zadovoljitev odločbe ustavnega sodišča. Zagotovljeno nam je bilo, da bo jeseni dana v obravnavo novela ZNB, ki bo temeljito prečesana, ki bo vključila civilno družbo v javno razpravo in na katero bomo imeli kot civilna družba vpliv. Ta novela bo morala onemogočati kakršno koli torturo oblasti nad ljudstvom.
Zagotovo bomo vladi neprestano gledali pod prste in vodili konstruktivno paralelno politiko, ki bo delovala v korist ljudi. Premiera bomo držali za današnjo besedo in ostro reagirali, v kolikor se bo pojavilo kar koli, kar ne bo v skladu z javnim dobrim.” so v Resni.ci zapisali na Facebooku.

Kdo je torej Zoran Stevanović, lokalni politik, ki meni, da ga je nasprotovanje ukrepom in proticepilska drža skoraj pripeljala v parlament na zadnjih parlamentarnih volitvah.

Znano je, da se je že pri rosnih 14 letih odločil, da bo policist. Vpisal se je v kadetsko šolo v Tacnu, jo dokončal in nato 11 let nosil modro barvo, pištolo in pendrek. Potem se je ljubezen do varovanja zakona zaključila. Policija ga je želela odpustiti iz krivdnih razlogov, zlobni jeziki pravijo, da se je zapletel v zavarovalniške goljufije, Stevanović je odpoved delovnega razmerja prerekal na sodišču in uspel. Policija bi ga morala znova zaposliti, a kot pravi, si je v času trajanja postopka že našel boljšo službo in od policije raje vzel nadomestilo za plače, ki bi mu jih morali izplačati. V javnost so prišli očitki, da naj bi se zapletel v nepravilnosti tudi v službi na banki, kjer naj bi ga posledično odpustili. Te očitke je Stevanović pred dnevi ovrgel z razlago, da ni bil zaposlen na banki, ampak v Hypo Leasingu, in da je bil zaposlen zgolj za določen čas, kar pomeni, da se je njegova zaposlitev končala s potekom pogodbe. V politiko je vstopil kot član stranke SNS, k sodelovanju ga je povabil Zmago Jelinčič. A po volilnem neuspehu sta se razšla. Eden o drugem nista ohranila lepega mnenja. Jelinčič je brez sramu Stevanovića obtožil zlorabe prepovedanih drog, Stevanović je za nekdanjega političnega kompanjona zatrdil, da je odvisen od alkohola.

Kdo je torej Zoran Stevanović, lokalni politik, ki ga je nasprotovanje ukrepom in proticepilska drža skoraj pripeljala v parlament na zadnjih parlamentarnih volitvah.

Znano je, da se je že pri rosnih 14 letih odločil, da bo policist. Vpisal se je v kadetsko šolo v Tacnu, jo dokončal in nato 11 let nosil modro barvo, pištolo in pendrek. Potem se je ljubezen do varovanja zakona zaključila. Policija ga je želela odpustiti iz krivdnih razlogov, zlobni jeziki pravijo, da se je zapletel v zavarovalniške goljufije, Stevanović je odpoved delovnega razmerja prerekal na sodišču in uspel. Policija bi ga morala znova zaposliti, a kot pravi, si je v času trajanja postopka že našel boljšo službo in od policije raje vzel nadomestilo za plače, ki bi mu jih morali izplačati. V javnost so prišli očitki, da naj bi se zapletel v nepravilnosti tudi v službi na banki, kjer naj bi ga posledično odpustili. Te očitke je Stevanović pred dnevi ovrgel z razlago, da ni bil zaposlen na banki, ampak v Hypo Leasingu, in da je bil zaposlen zgolj za določen čas, kar pomeni, da se je njegova zaposlitev končala s potekom pogodbe.

V politiko je vstopil kot član stranke SNS, k sodelovanju ga je povabil Zmago Jelinčič. A po volilnem neuspehu sta se razšla. Eden o drugem nista ohranila lepega mnenja. Jelinčič je brez sramu Stevanovića obtožil zlorabe prepovedanih drog, Stevanović je za nekdanjega političnega kompanjona zatrdil, da je odvisen od alkohola.

Zoran Stevanović je kasneje postal predsednik stranke Resni.ca in pobudnik več protestov, ki so v središču Ljubljane eskalirali v nasilje in spopade med policijo in demonstranti. Včerajšnje srečanje med predsednikom vlade Golobom in Zoranom Stevanovićem je zelo razjezilo Anico Bidar, ki je na Facebooku zapisala: “To, da Državni zbor hiti z ZNB-D zaradi Ustavnega sodišča je pravljica za lahko noč! Stevanović ni tako glup, da bi to verjel, ampak gre za DOGOVOR, ki so ga sklenili že pred volitvami!…”

 

COMMENTS

Wordpress (0)