Avstralski časopisni tajkun, 91-letni Rupert Murdoch, se po samo šestih letih zakona ločuje od četrte žene igralke Jerry Hall, sicer bivše od Micka Jaggerja – TOPNEWS.si

Avstralski časopisni tajkun, 91-letni Rupert Murdoch, se po samo šestih letih zakona ločuje od četrte žene igralke Jerry Hall, sicer bivše od Micka Jaggerja

Avstralski časopisni tajkun, 91-letni Rupert Murdoch, se po samo šestih letih zakona ločuje od četrte žene igralke Jerry Hall, sicer bivše od Micka Jaggerja

Avstralski časopisni tajkun, 91-letni Rupert Murdoch , se po samo šestih letih zakona ločuje od Jerry Hall , je bilo objavljeno v sredo, in to bo Murdochova četrta ločitev, piše Daily Mail . Konca njune ljubezni niso pričakovali niti njuni prijatelji in mnogi se sprašujejo, ali sta Rupert in Jerry pred usodnim “da” podpisala predporočno pogodbo in kakšni so njeni pogoji.

https://twitter.com/ReallyRemona/status/1539738145712996357

Par se je poročil v Londonu marca 2016, potem ko je bil v razmerju pet mesecev. Organizirali so, kot so takrat pisali britanski mediji, skromno slovesnost v Spencer House. To je bil Murdochov četrti zakon, medtem ko se Hall še ni poročila Z Mickom Jaggerjem , s katerim ima štiri otroke, je v 22-letni zvezi, Murdoch iz prejšnjih zakonov pa ima šest otrok. Par se je spoznal poleti 2015, ko je igralka nastopala po Avstraliji s predstavo “Diplomantica”. Ko so ju oktobra 2015 prvič videli skupaj na tekmi svetovnega pokala v ragbiju, se je javnost čudila njunemu odnosu in komentirala, kako nezdružljiva sta.

https://twitter.com/Iluvmy2dogs88/status/1539697777004929025

 

Murdoch se je leta 1956 poročil s svojo prvo ženo, nekdanjo stevardeso Patricio . Par se je ločil leta 1967, devet let po rojstvu njunega edinega otroka, hčerke Prudence . Istega leta se je poročil s svojo drugo ženo Anno Marie Torv Murdoch Mann , novinarko iz Glasgowa, s katero sta bila poročena 32 let in imela tri otroke. Leta 1999 sta se ločila. Anna je po ločitvi dobila 1,7 milijarde dolarjev, vključno z 10 milijoni dolarjev v gotovini.

Le 17 dni po ločitvi se je Murdoch poročil s podjetnico Wendi Deng , s katero je bil do leta 2014 in z njo imel dva otroka. Murdoch je bil ob njuni poroki star 68 let, Wendi pa komaj 30. Njegovi otroci so bili vzrok za pogoste prepire z Wendi, še posebej potem, ko je Murdoch v televizijskem intervjuju sporočil, da njuni hčerki ne bosta imeli nobenih pravic v njegovi News Corporation. Wendi, ki je za odločitev prvič slišal na televiziji, naj bi mu nato grozil z ločitvijo, zato je bil del pogodbe o dedovanju spremenjen – ocenjujejo, da imata dekleta deleže v podjetju, ki je danes vredno približno 270 milijonov dolarjev.

Spomnimo, to ni prva ločitev, okoli katere se vrtijo milijoni. Vodja Microsofta Bill Gates , ko se je poročil s svojo bivšo ženo Melindo , ni podpisal predporočne pogodbe , zato sta se odločila deliti premoženje v vrednosti več kot 130 milijard dolarjev. Ameriški mediji so takrat pisali, da bi Melinda Gates prejela neverjetnih 65 milijard dolarjev, ob tem pa obdržala priimek Gates.

Ne smemo pozabiti niti na “najdražjo ločitev v zgodovini”. Šef Amazona in najbogatejši človek na svetu Jeff Bezos in njegova žena, pisateljica MacKenzie Bezos , sta se ločila leta 2019, ločitev pa ga je stala delnic Amazona v vrednosti 38,3 milijarde dolarjev.Par je 25 let skupnega življenja zapečatil z ločitvijo, stala pa je neverjetnih 137 milijard dolarjev. Večino deležev v podjetjih, ki jih je imela v lasti, je pisateljica zapustila bivšemu možu.

Ločitev Ruperta Murdocha in Jerryja Halla verjetno ne bo vplivala na lastništvo njegovih podjetij, gre pa za skupno lastnino, torej nepremičnino.

Leta 2019 so kupili nepremičnino v vrednosti 13,8 milijona dolarjev blizu Henley-on-Thames v Oxfordshireu v Angliji. Leto pozneje se je izkazalo, da so zasedli dvorec Great Tew na podeželju Cotswolds v Angliji, ki je bil namenjen prenovi v vrednosti 37 milijonov dolarjev.

Lanskega decembra je par porabil 279 milijonov dolarjev za ranč na 340.000 hektarjih v bližini parka Yellowstone v Združenih državah. Druga družinska posestva vključujejo ranč v Kaliforniji, vinsko klet v Los Angelesu ter farmo ovc in goveda v Avstraliji, domači državi Ruperta Murdocha.

 

COMMENTS

Wordpress (0)