(VIDEO)”Še vedno nas je več, ker imamo prav! Panorama je kronski dokaz, da imamo prav. Kot bi rekel Janez Janša: Več kot nas bo, prej bomo na cilju”- Janez Janša Marcelu Štefančiču in ostalim odgovarja: “Strpni na RTV Slovenija. Že po tradiciji. Grožnje s smrtjo, ugrizi, vislicami…” – TOPNEWS.si

(VIDEO)”Še vedno nas je več, ker imamo prav! Panorama je kronski dokaz, da imamo prav. Kot bi rekel Janez Janša: Več kot nas bo, prej bomo na cilju”- Janez Janša Marcelu Štefančiču in ostalim odgovarja: “Strpni na RTV Slovenija. Že po tradiciji. Grožnje s smrtjo, ugrizi, vislicami…”

(VIDEO)”Še vedno nas je več, ker imamo prav! Panorama je kronski dokaz, da imamo prav. Kot bi rekel Janez Janša: Več kot nas bo, prej bomo na cilju”- Janez Janša Marcelu Štefančiču in ostalim odgovarja: “Strpni na RTV Slovenija. Že po tradiciji. Grožnje s smrtjo, ugrizi, vislicami…”

Marcel Štefančič, voditelj ukinjenega Studia City, je sinoči na shodu za javno RTV ponovil zdaj že ponarodelo sintagmo “jebeno več nas je,” v nekoliko milejši obliki : “Še vedno nas je več. Ukinili so Studio City, ker imamo prav. Ovirajo stavko, ker imamo prav. Na vsak način nas hočejo zamenjati, ker imamo prav. Tudi oddaja Panorama je kronski dokaz, da imamo prav.”

Marcel Štefančič se je vodstvu RTV in politiki zameril že z nastopom na javni tribuni o razmerah na RTV SLO marca letos, tik pred začetkom stavke ko je dejal: “Jebeno več nas je kot njih, njih je samo ene par… Zakaj potem živimo in se obnašamo kot jebena manjšina?” – Voditelj “začasno ukinjenega” Studia City Marcel Štefančič na javni tribuni o razmerah na RTV SLO.

Na sinočnji shod se je že odzval predsednik  opozicijske SDS Janez  Janša , ki je na Twitterju zapisal: “Strpni na RTV_Slovenija . Že po tradiciji. Grožnje s smrtjo, ugrizi, vislicami…”. Janšo sta zmotila dva transparenta na  enem je pisalo “Whatmouch pejt domuch” na drugem pa so bile narisane vislice.

Ministrica za kulturo Asta Vrečko pa je  že dopoldne dejala, da so na ministrstvu zaskrbljeni zaradi razmer na RTVS. Ob tem je napovedala čimprejšnjo spremembo zakonodaje, s katero bi večjo moč v odločevalskih organih javnega zavoda imeli civilna družba in zaposleni. Izrazila je zaskrbljenost zaradi napovedanega krčenja dopisniške mreže v tujini, dodatno pa se ji zdi zaskrbljujoče, da Televizijo Slovenija zapuščajo številni kakovostni novinarke in novinarji. Kot je dejala v izjavi za medije, na ministrstvu podpirajo stavko in pozivajo vodstvo zavoda, da dosledno spoštuje pravico zaposlenih do stavke.

Premier Robert Golob je ob stavki RTVS dejal, da razume pozive, ki “gredo v več smeri”, med prednostnimi nalogami pa sam izpostavlja depolitizacijo javne RTV. Ob tem je poudaril, da ima vladna koalicija opravka z opozicijo, ki brani obstoječe vodstvo na RTVS in krizo v zavodu poglablja do onemoglosti. Umiritve razmer si želi najkasneje do konca leta. Med drugim si bodo po njegovih besedah prizadevali za vrnitev javne RTV stroki in civilni družbi ter za umik politike iz vodstvenih struktur. Spomnil je, da je vlada prejšnji teden v celoti podprla predlog novele zakona o RTVS, ki je pripravljen v tem duhu in so ga v DZ vložili koalicijski poslanci s prvopodpisano Mojco Šetinc Pašek iz Gibanja Svoboda.

COMMENTS

Wordpress (0)