Je Andrej Mertelj, bivši od Karin Škufca goljufivo prevzel podjetje Datalab z Eglath Ventures, podjetjem z Britanskih Deviških otokov? – TOPNEWS.si

Je Andrej Mertelj, bivši od Karin Škufca goljufivo prevzel podjetje Datalab z Eglath Ventures, podjetjem z Britanskih Deviških otokov?

Je Andrej Mertelj, bivši od Karin Škufca goljufivo prevzel podjetje Datalab z Eglath Ventures, podjetjem z Britanskih Deviških otokov?

Direktor in lastnik skoraj 45 odstotnega deleža računalniškega podjetja Datalab Andrej Mertelj, bolj znan kot bivši soprog manekenke in lepotice Karin Škufca, je leta 2010 prek družbe z Britanskih Deviških otokov na skrivaj prevzel več kot polovični delež v Datalabu, ne da bi objavil prevzemno ponudbo. Decembra tega leta je namreč družba Eglath Ventures z Britanskih Deviških otokov kupila skoraj četrtino Datalaba.
Dejanski lastnik Eglath Ventures je bil od leta 2007 prav Datalabov direktor Andrej Mertelj, ki je tako postal tudi večinski lastnik podjetja. Za portal Oštro, ki je to razkril na podlagi panamskih dokumentov, je sicer odločno zatrdil, da je šlo za krajo identitete, vendar je bil Eglath Ventures polnih sedem let ključni lastnik Datalaba, z njim pa so v Oštru povezali poleg Mertlja še vsaj še dva njegova sodelavca iz Datalaba. Seveda bi moral A. Mertelj združitev lastništva razkriti drugim vlagateljem in objaviti prevzemno ponudbo ter manjšinskim delničarjem omogočiti, če bi
si to želeli, odkup njihovih deležev. Ampak tega ni storil. In kaj bodo sedaj, ko je to znano, storili organi pregona?
Skupaj s četrtinskim deležem, ki ga je kupil Eglath Ventures, je Mertelj tako leta 2010 sam obvladal 68 odstotkov delnic Datalaba, kar je pomenilo, da bi moral po zakonu o trgu finančnih instrumentov povečanje deleža razkriti podjetju, to pa javnosti.
Zanimivo je, da je Mertelj za Oštro ostro zanikal, da bi bil kadarkoli lastnik podjetja Eglath Ventures, zato (kot pravi) tudi ni kršil prevzemne zakonodaje. Ko so mu iz Oštra poslali izsek iz dokumenta z njegovim podpisom, ki dokazuje njegovo lastništvo Eglath Ventures, je pojasnil, da je ta »na žalost lahko ponaredljiva kraca«. Trdil je, da je nekdo zlorabil njegovo ime. No, vztrajneži z Oštra so mu poslali več tozadevnih izsekov iz dokumentov z njegovim podpisom, prav tako številko potnega lista in datum veljavnosti. Zanimalo jih je, kako bi domnevni tat identitete lahko pridobil te podatke in kdo je imel interes za zlorabo njegove identitete. Ni se več odzval. Uf, v podobi Andreja Mertlja, je tako izplavala je še ena “žrtev” panamskih dokumentov!

Mertelj je drugače zanimiv človek. Namreč s svojo bivšo soprogo, znano manekenko Karin Škufca in njeno družino je v večplastnem in navzkrižnem sodnem spopadu. Poleg tega je na svojem blogu razkril kopico intimnih podrobnosti njunega zakona, skratka oba (sebe in njo) je docela razgalil, kar kaže na veliko bolečino njegovega očitno velikega ega, zaradi ločitve. Med drugim jo na blogu tudi obtožuje, da ga je mesec in pol zaradi želje po zanositvi posiljevala in to takrat, ko je imel zaradi nesreče na jadranju zlomljeno hrbtenico. Hm, kako bi drobna Karin lahko kaj takega počela?


Mertelj je šel celo tako daleč, da je na temelju informacij, ki jih ima o bivši ženi, in teh seveda ni malo, sestavil njen dnevnik, kar je gotovo unikat v človeški zgodovini. Skratka gre za “hate-love” zgodbo malce primerljivo z vele spopadom med Johnnijem Deppom in Amber Hearad, a le toliko, kolikor je krtina podobna Mt. Everestu!
Bo pa gotovo sedaj Karin Škufca (oziroma njeni odvetniki) v številnih sodnih sporih z Andrejem Mertljem, lahko to prevzemno goljufijo bivšega soproga uporabila zato, da ga moralno očrni pred sodiščem. To bo še zanimivo! Bomo podrobno spremljali!

COMMENTS

Wordpress (0)