Janšev kabinet sinoči na zaključni redni seji vlade na Brdu pri Kranju – Zanimiva koincidenca datumov, saj je bila zadnja seja tretje Janševe vlade točno na 34. obletnico “aretacije četverice” – Boštjan M. Turk meni, da je Janša “preveč dragocen za Slovenijo zato bi ga poslal v EU” – TOPNEWS.si

Janšev kabinet sinoči na zaključni redni seji vlade na Brdu pri Kranju – Zanimiva koincidenca datumov, saj je bila zadnja seja tretje Janševe vlade točno na 34. obletnico “aretacije četverice” – Boštjan M. Turk meni, da je Janša “preveč dragocen za Slovenijo zato bi ga poslal v EU”

Janšev kabinet sinoči na zaključni redni seji vlade na Brdu pri Kranju – Zanimiva koincidenca datumov, saj je bila zadnja seja tretje Janševe vlade točno na 34. obletnico “aretacije četverice” – Boštjan M. Turk  meni, da je Janša “preveč dragocen za Slovenijo zato bi ga poslal v EU”

Medtem ko se na novo izvoljeni predsednik vlade Robert Golob s svojo ekipo pripravlja na vodenje države, pa premier v odhajanju Janez Janša s svojo ekipo zaključuje vladne posle.

Tretja Janševa vlada je sinoči odločala na svoji 384. dopisni seji, zvečer pa so se člani vlade sestali še v živo na 124. redni seji. Ekipa, ki jo bo danes že nasledila Golobova vlada, je v 810 dneh dela tako odločala na skupaj 508 dopisnih in rednih sejah oziroma je odločala na sejah v povprečju vsakega 1,6 dneva.

“Zaključna redna seja vlada RS. Hvala ministricam in ministrom ter njihovim ekipam in vladnim službam za predano delo in garanje v 2 letih pandemije, okrevanja, vodenja sveta EU in boja za blaginjo Slovenije. Rezultati govorijo,”  je na Twitterju zapisal Janez Janša.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1531752465737166850

Na družbenem omrežju Twitter so Janševemu tvitu sledile “čestitke in pozdravi”.

https://twitter.com/VojkoGolob/status/1531758913368080384

Janševa vlada se je včeraj sestala kar na dveh sejah. Vlada je na sinočnji redni seji izdala novo Uredbo o odpadkih ter v načrt razvojnih programov uvrstila štiri projekte s področja Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pred tem se je vlada sestala na dopisni seji na kateri je povrnila stroške Evangeličanski humanitarni organizaciji za oskrbo bolnikov v zdravstvenih ali socialno-varstvenih ustanovah pri preprečevanju širjenja COVID-19 in mag. Andreja Kužnerja imenovala za direktorja Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve, kar je zadnja kadrovska menjava Janševega kabineta.

Je pa zanimiva koincidenca sovpad datumov, saj je bila ravno na včerajšnji dan obletnica  aretacije četverice, ki je  Janeza Janšo  pred 34 leti katapultirala v slovensko politiko.  V medijih je bilo v teh dneh veliko ugibanj ali je bilo vodenje tretje Janševe vlade tudi njegovo zadnje v stilu “došao je tiho i ušao u legendu”.

Nekaj polemike med Janševimi zagovorniki je sprožil Boštjan M. Turk za zapisom: “Če bi me odhajajoči predsednik vlade RS Janez Janša SDS prosil za nasvet, bi mu rekel, da je za Slovenijo preveč dragocen…svetoval bi mu torej pomembno funkcijo znotraj EU, ob tem – to je samo po sebi razumljivo – da zadrži mesto predsednika stranke SDS”

COMMENTS

Wordpress (0)